13:43 23.07.2013

Українські моряки на захопленому в Лівії судні почуваються нормально, правоохоронці України розслідують справу щодо вантажу автомобілів

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що стан здоров'я захоплених у лівійському порту Бенгазі українських моряків задовільний, переговори з лівійською стороною щодо їх звільнення тривають.

"Стан здоров'я громадян України задовільний, вони забезпечені всім необхідним, зокрема водою та продуктами харчування. Переговори з лівійською стороною стосовно звільнення судна тривають", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо правдивості інформації про те, що це судно так і не доставило місцевим бізнесменам вантаж з автомобілями, він сказав: "За нашою інформацією, у зв'язку з цим правоохоронні органи України порушили кримінальну справу, і вона наразі розслідується".

За даними МЗС, судно Etel напередодні справді заходило до одеського порту з вантажем автомобілів.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що судно мало перевезти ці автомобілі з Йорданії до Бенгазі, проте, за заявою бізнесменів, автомобілі було вивантажено в українському порту й, отже, не доставлено до кінцевого пункту.

Судно Etel, що йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс, та його екіпаж із 19 громадян України захопили в лівійському порту Бенгазі 17 липня невідомі озброєні особи.

За даними сайта Maritime Bulletin, загарбники судна заявляють, що "вони захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel" (ідеться про майже 600 автомобілів загальною вартістю близько $9,5 млн).

МЗС України вручило тимчасовому повіреному в справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеї ноту щодо захоплення в Бенгазі судна з 19 українськими моряками з вимогою негайного його звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА