13:02 19.07.2013

Справу про махінації "Кінгз-Кепітал" передано до суду - Генпрокуратура

2 хв читати

До суду направлено кримінальне провадження стосовно 13 осіб, які заволоділи коштами громадян на загальну суму майже 150 млн грн, повідомив начальник відділу процесуального керівництва та підтримання держобвинувачення у кримінальних провадженнях щодо злочинних угруповань Юрій Шеремет.

"Під час досудового розслідування з’ясовано, що зазначені особи в період з травня 2006 року по листопад 2008 року, з використанням юридичних осіб JC&AA Kings Capital Limited, ПП "Кінгз-Кепітал", ТОВ "Кінгз-Кепітал", юридичної спілки "Тринадцята зарплатня", ВГО "Духовність і благополуччя" та кредитної спілки "Бізнеспартнерство", шляхом обману заволоділи коштами майже 3,5 тис. громадян на загальну суму понад 140 млн грн", - цитує Ю.Шеремета відділ зв'язків із засобами масової інформації Генпрокуратури у п'ятницю.

Начальник відділу Генпрокуратури додав, що за скоєння інкримінованих злочинів їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

"Наразі обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження, які налічують понад 1,5 тис. томів, передано на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва", - резюмував Ю.Шеремет.

King's Capital - фінансова установа, що працювала в Києві. Компанія збанкрутіла у 2008 році. Її керівником був громадянин США, фінансовий тренер Роберт Флетчер.

23 листопада 2008 року співробітники міліції затримали Р.Флетчера - засновника та керівника ТОВ "Глобальна система тренінгів". Українські правоохоронні органи звинуватили його в шахрайстві з грошима українських громадян.

Було порушено кримінальну справу за фактом шахрайських дій Р.Флетчера за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Р.Флетчер організовував в Україні тренінги, залучаючи кошти українських громадян. Рекламу його тренінгів можна було побачити на білбордах у містах країни.

Водночас 21 травня 2012 року Генпрокуратура затвердила обвинувальний вирок і направила до Апеляційного суду Києва кримінальну справу стосовно дев'яти учасників угруповання, організованого Р.Флетчером, які протягом 2006-2008 рр. заволоділи близько 64 млн грн, обдуривши понад 200 українців.

"Досудове слідство з’ясувало, що учасники злочинного угруповання у "тренінгових центрах", створених у найбільших містах держави, під виглядом проведення навчання з фінансової грамотності вводили людей в оману, повідомляючи їм неправдиві дані щодо можливості інвестування грошових коштів та отримання надприбутків. Насправді отримані кошти привласнювалися", - наголошувалося в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА