15:58 14.06.2013

Будiвництво аглофабрики на ЄМЗ забезпечить чисте повiтря в Єнакiєвому - Ахметов

2 хв читати

"Метiнвест" виконає свою обiцянку побудувати аглофабрику на Єнакiївському металургiйному заводi (ЄМЗ), незважаючи на кризу на свiтових ринках, заявив власник СКМ (Донецьк) Рiнат Ахметов в Єнакiєвому пiсля пiдписання контракту з Siemens VAI у присутностi президента України Вiктора Януковича в п'ятницю.

"Сьогоднi у нас одне головне питання - це чисте повiтря. Ми дали обiцянку побудувати аглофабрику. I я хочу сказати, що, незважаючи на всi труднощi, незважаючи на складнощi, незважаючи на те, що на свiтових ринках сталi сьогоднi криза, ми свою обiцянку виконаємо ", - сказав Р.Ахметов.

"Я хочу з упевненiстю сказати, що в мiстах, де присутнi нашi комбiнати - i в Єнакiєвому, i в Марiуполi, i в Запорiжжi, - люди дихатимуть чистим повiтрям. Тiльки для цього треба набратися терпiння", - додав акцiонер найбiльшої в країнi групи СКМ, якiй належить 71,25% в "Метiнвестi".

Пiдписаний у п'ятницю контракт з австрiйською Siemens VAI передбачає виконання детального iнжинiрингу на будiвництво нової агломерацiйної фабрики на Єнакiївському метзаводi.

У "Метiнвестi" уточнили, що контракт з Siemens VAI став головним етапом пiдготовки до будiвництва нової аглофабрики на ЄМЗ, загальну вартiсть якого спочатку оцiнювали в $250 млн, потiм її було збiльшено на $110 млн для встановлення сучасної i надiйної газоочисної системи.

З початку реалiзацiї проекту на ЄМЗ "Метiнвест" вже iнвестував у нього близько $18,6 млн. Подальшi стадiї проекту передбачають отримання висновку державної екологiчної експертизи та дозволу на будiвництво. Початок будiвельних робiт заплановано на другий квартал 2014 року, введення аглофабрики в експлуатацiю - наприкiнцi 2016 року.

Нова аглофабрика надасть можливiсть ЄМЗ удвiчi збiльшити виробництво агломерату. Водночас викиди забруднюючих речовин агломерацiйного виробництва знизяться удесятеро, а заводу загалом - усемеро, зазначає "Метiнвест".

Р.Ахметов нагадав, що СКМ увiйшло до числа акцiонерiв ЄМЗ у 1996 роцi, коли завод випускав на рiк понад мiльйон тонн чавуну i сталi, середня зарплата становила $78 на мiсяць i подальша робота пiдприємства була пiд питанням.

Бiзнесмен наголосив, що з того часу в пiдприємство було iнвестовано $670 млн, у результатi виробництво чавуну в 2012 роцi зросла до 2,465 млн тонн, сталi - до 2,732 млн тонн, а середня заробiтна плата досягла $592.

"Це говорить про те, що, незважаючи на складнi перешкоди, ми йдемо правильною дорогою", - наголосив Р.Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА