16:09 13.06.2013

ЄБРР видiлить EUR20 млн на розвиток iнфраструктури теплопостачання у Львовi

2 хв читати

Європейський банк реконструкцiї i розвитку (ЄБРР) видiлить комунальному пiдприємству "Львiвтеплоенерго" EUR20 млн для модернiзацiї та реконструкцiї наявної iнфраструктури централiзованого теплопостачання в мiстi, повiдомила прес-служба банку в четвер.

За її даними, ще EUR10 млн у виглядi гранта надасть фонд "Схiдноєвропейське партнерство з енергоефективностi та екологiї" (E5P).

Кредитнi кошти дадуть змогу профiнансувати впровадження окремих теплових пiдстанцiй, реконструкцiю та модернiзацiю теплових мереж, встановлення газових мiнi-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергiї, замiну застарiлих магiстральних трубопроводiв i встановлення необхiдних систем контролю. Очiкується, що пiсля завершення проекту майже половину жителiв Львова, кiлькiсть яких сягає 760 тис., буде забезпечено якiснiшим та екологiчно чистiшим опаленням та гарячим водопостачанням.

"Реалiзацiя цього проекту дасть змогу мунiципалiтету Львова скоротити споживання природного газу на 6,9 млн кубометрiв, електроенергiї - на 2900 МВт, води - на 15,9 тис. кубометрiв на рiк. За рахунок ефективнiшого використання палива викиди CO2 скоротяться майже на 80 тис. тонн на рiк", - зазначають в ЄБРР.

Фонд E5P створили мiжнароднi донори з метою спiльного фiнансування iнвестицiй в український комунальний сектор i в країни Схiдного партнерства ЄС, з особливою увагою до аспектiв попиту в питаннях пiдвищення ефективностi. Учасниками, якi роблять внески в E5P, є Данiя, Естонiя, Європейський Союз, Фiнляндiя, Iсландiя, Латвiя, Литва, Норвегiя, Польща, Швецiя, Україна та США.

ЄБРР - найбiльший фiнансовий iнвестор в Українi. Станом на кiнець березня 2013 року банк видiлив на реалiзацiю 337 проектiв EUR8,63 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

Затримано зловмисників за спробу $1 млн хабаря співробітнику СБУ за сприяння в захопленні підприємства - прокуратура

ВИБУХ У ЗАПОРІЖЖІ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Кабмін затвердив порядок ведення Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів

Зеленський на зустрічі з представниками ПЦУ та УГКЦ: Головне - підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА