20:43 21.05.2013

Мотомандрівник Коровін дорогою з Харкова до Сіднея подолав 29 тис. км за 137 днів

3 хв читати
Мотомандрівник Коровін дорогою з Харкова до Сіднея подолав 29 тис. км за 137 днів

Харківський мотомандрівник Олексій Коровін здійснив найдовшу подорож у своєму житті, проїхавши з рідного міста до австралійського Сіднея 29 тис. км за 137 днів й побувавши в 16 країнах.

"Я був у подорожі 137 днів замість заявлених 100. Переважно це пов'язано з непередбаченими зупинками в дорозі з причин поломок та переміщення через різні водні перешкоди. Наприклад, коли я йшов зі Східного Тимора до Австралії, я простоював там півтора місяця. Чого я хотів, я досяг - я дійшов до Сіднея цілим і неушкодженим. Але навіть якщо б і не дійшов - не це найголовніше. Сама мотоподорож - це інструмент руху до себе, можна сказати, до розуміння себе", - сказав він на прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

О.Коровін розповів, що зіткнувся з дорогами дуже хорошої якості в Ірані, і не дуже хорошої якості - в Пакистані, Непалі та Індії, але саме до таких труднощів мандрівник і прагнув.

О.Коровін зазначив, що йому дуже сподобалися своїм ставленням жителі Непалу, неймовірною гостинністю відрізнялися люди в Ірані та Пакистані, вразила своєю красою Індонезія. "Австралія вражає, з одного боку, своєю пустинністю, і дуже великою цивілізованістю там, де є міста", - сказав він.

Він згадав про випадок у Пакистані, де на нього напали озброєні бандити. За його словами, попри попередження про те, що з огляду на талібів країною небезпечно подорожувати без поліцейського ескорту, він вирішив не витрачати часу на оформлення документа.

О.Коровін повідомив також, що під час подорожі знімав фільм. "Я думаю, що це буде серіал про внутрішні переживання, які відбуваються з тобою під час такої одиночної подорожі. "Поки що я не думаю про майбутні подорожі. Мені є, що сказати людям, є декілька проектів для того, щоб поділитися з іншими своїм досвідом, із тими людьми, яким був я 16 років, коли займався бізнесом і нікуди не міг вирватися з певного замкнутого кола", - додав мандрівник.

Як повідомлялося, 20 листопада О.Коровін вирушив в одиночну подорож із Харкова до Сіднея (Австралія) на мотоциклі BMW GS F800. Це була вже п'ята його подорож.

Маршрут подорожі загальною тривалістю близько 30 тис. км. пролягав через Росію, Вірменію, Іран, Пакистан, Індію Таїланд, Лаос, В'єтнам, Камбоджу, Малайзію, Індонезію та Східний Тимор.

За словами О.Коровіна, реалізація такої ідеї обійшлася йому приблизно в $12 тис. "У мене досить економна подорож. Половину разів я ночував у лісах, полях, біля океану, іноді й де прийдеться, у місцевих жителів. Харчування забрало мало коштів. В Азії досить дешевий бензин, в Ірані взагалі 25 центів", - розповів він.

При цьому на двох ділянках шляху з Індії до Таїланду та з Індонезії до Австралії, недоступних для мотоцикла, О.Коровін планував скористатися поромом або літаком.

Він розраховував завершити подорож за 100-120 днів, але вона затяглася, зокрема через скасування порома, на якому він планував пройти шлях від острова Тимор до Австралії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА