09:59 19.04.2013

Тимошенко запропонують брати участь у допиті Кириченка, не виходячи з палати, - ДПтС

2 хв читати

З огляду на те, що допит свідка у справі Євгена Щербаня Петра Кириченка, запланований на 16:00 19 квітня, має відбуватися в режимі відео-конференції, керівництво Качанівської виправної колонії має намір запропонувати екс-прем'єру Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ №5, також брати участь у цьому допиті в режимі відео-конференції.

При цьому прес-служба Державної пенітенціарної служби нагадує, що "від усіх попередніх пропозицій узяти участь у допиті свідків та у судових процесах шляхом відео-конференції засуджена поки що відмовлялася, хоча таку можливість надає чинне процесуальне законодавство і технічне обладнання у ЦКЛ "Укрзалізниці". У ДПтС також наголосили, що такий режим участі у засіданні "жодним чином не порушує її (Ю.Тимошенко - ІФ) прав, навіть навпаки - сприяє реалізації її ж бажання не нашкодити собі тривалим переїздом".

Прес-служба також стверджує, що в ЦКЛ №5 є кімната, яка може бути використана для проведення відео-конференції з судом, і на підтвердження на сайті відомства розміщено відео з видами цієї кімнати.

Як повідомлялося, члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці втекли з місця події в автомобілі. Є.Щербань, його дружина і механік померли внаслідок поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.

Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну. У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 р. генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення.

За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П.Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн. Нині в Києві на стадії досудового розслідування відбувається допит свідків. Допит П.Кириченка в режимі відеоконференції із Сан-Фрациско (США) призначено на п'ятницю, 19 квітня, о 16.00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА