11:52 04.03.2013

Почався допит третього свідка у "справі Щербаня"

2 хв читати

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва Ганна Медушевська розпочала допит третього свідка на досудовому слідстві у "справі Щербаня" - екс-глави Донецької обласної державної адміністрації Володимира Щербаня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в понеділок суд поставив на обговорення питання про можливість допиту свідка без участі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Захист екс-прем'єра наполягав на тому, що нез'явлення Ю.Тимошенко до суду потрібно визнати поважною причиною і відкласти слідче засідання. Представники прокуратури наполягали на можливості проведення допиту свідка.

Г.Медушевська визнала можливим проведення допиту без Ю.Тимошенко. Суд почав допит чергового свідка у "справі Щербаня"

Як повідомлялося, на 4 березня в Києві призначено допит свідка на стадії досудового слідства у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Офіційні підозри в організації цього злочину вручені Ю.Тимошенко.

Ю.Тимошенко неодноразово заявляла про бажання особисто брати участь у допиті свідка. Однак, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у відповідності з 138 статтею Кримінального процесуального кодексу, така людина не може залучатися до участі в слідчих діях і судовому процесі.

У неділю ввечері прес-служба ДПтС заявила, що екс-прем'єр продовжує імітувати бажання бути етапованою до Києва.

"Кожного разу на одне і те саме запитання - чи готова засуджена Ю.Тимошенко за станом здоров'я і виключно під власну відповідальність бути етапованою до Києва і провести в дорозі в статичному положенні тривалий час, вона постійно давала різні відповіді", - йдеться в повідомленні.

У понеділок ДПтС повідомила, що Ю.Тимошенко відмовилася від етапування і від участі в допиті в режимі відеоконференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА