11:26 01.03.2013

Однофамілець Щербаня конфліктував із загиблим і вкрав з його рахунків понад $2 млн - захисник Тимошенко

2 хв читати

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко заявляє, що свідок у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня екс-голова Донецької облдержадміністрації Володимир Щербань мав конфлікт із загиблим і після його загибелі вкрав у нього понад $2 млн.

"На понеділок заплановано допит свідка Володимира Щербаня. Захист Юлії Тимошенко знайшов ексклюзивні документи, пов'язані з Володимиром Щербанем", - повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у п'ятницю.

"Ці документи свідчать про те, ви, напевно, знаєте, що, починаючи з осені 1996 року, між Євгеном Щербанем та Володимиром Щербанем стався конфлікт. До цього вони були дуже близькі. Володимир Щербань був політичним крилом їхнього угруповання, а Євген Щербань - бізнесовим крилом їхнього угруповання", - сказав С.Власенко.

За його словами, з кінця 1996 року між сторонами стався конфлікт, оскільки Є.Щербань почав робити ставку на Євгена Марчука як політичне крило їхнього угруповання.

"Ми отримали документ, який підтверджує, що через два дні після вбивства Євгена Щербаня, 5 листопада 1996 року, з рахунків компанії, яка належала загиблій дружині Євгена Щербаня, було списано 2 млн 112 тис. 56 доларів, які було переведено на компанію, що належить сину Володимира Щербаня Артему", - заявив захисник екс-прем'єра.

"Ці гроші просто було вкрадено у загиблої сім'ї Євгена Щербаня", - наголосив він.

За словами С.Власенка, наявність цих документів "може свідчити про багато речей".

"Саме тому, знаючи про це, було надано команду форсувати направлення подання до Вищого адміністративного суду (щодо позбавлення депутатського мандата С.Власенка)", - пояснив він.

Як повідомлялося, 18 січня 2013 року на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євген Щербаня в 1996 році, а Ю.Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

У Києві відбулося декілька допитів свідків у справі Щербаня в режимі судового засідання на стадії досудового слідства без участі Ю.Тимошенко.

Допит свідка - екс-голови Донецької облдержадміністрації В.Щербаня - було перенесено з 19 лютого на 4 березня через хворобу цього свідка.

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після його прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події в автомобілі. Є.Щербань, його дружина та механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА