09:55 30.01.2013

Луценка виписали з київської клініки та етапували до колонії - пенітенціарна служба

2 хв читати
Луценка виписали з київської клініки та етапували до колонії - пенітенціарна служба

Засудженого екс-главу МВС України Юрія Луценка, прооперованого в київській клініці "Оберіг", етапували до Менської колонії.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, 30 січня, лікарі Київської універсальної медичної клініки "Оберіг" виписали Ю.Луценка зі стаціонару. "Відповідно, сьогодні ж засудженого етапували до Менської виправної колонії (№91)", - зазначено в повідомленні.

За інформацією прес-служби, після запланованої маніпуляції лікарі виробили відповідні рекомендації щодо подальшого амбулаторного лікування Ю.Луценка, яке здійснюватиме медперсонал Менської виправної колонії в повному обсязі.

У свою чергу захисник і дружина екс-міністра Ірина Луценко повідомила, що ще напередодні вона спілкувалася з лікарями клініки, і ніщо не свідчило про можливість виписки та етапування до колонії, оскільки Ю.Луценко - на інтенсивній терапії.

Водночас, за словами І.Луценко, лабораторні дослідження підтвердили відсутність злоякісних утворень в організмі Ю.Луценка.

"Дві лабораторії - клініки "Оберіг" та альтернативної клініки - підтвердили, що взятий на гістологічне дослідження післяопераційний матеріал не містить злоякісних новоутворень", - наводить слова І.Луценко прес-служба "Народної самооборони".

Дружині екс-міністра лікарі повідомили, що нині вони здійснюють повне медичне обстеження пацієнта. "Лікарі виявили три відкриті виразки шлунку. У зв'язку з цим Луценку призначено інтенсивний курс терапії, він перебуває на крапельницях", - пояснила захисник.

"Лише через три тижні курсу, розрахованого лікарями, буде зроблено контрольну гастроскопію шлунку. Лише у разі результативного лікування та зарубцювання виразок, відповідно, за місяць часу, можна буде готуватися до наступної операції. Оперативне втручання при відкритих виразках, за словами лікарів, протипоказано", - повідомила І.Луценко.

За її словами, один із лікарів розповів їй майже детективну історію. Ю.Луценко попросив у лікарів Книгу скарг та пропозицій і написав лікарям та всьому медичному персоналу клініки "Оберіг" подяку за їхнє людське ставлення та розуміння до нього, незважаючи на те, що він засуджений і що охорона створює певний дискомфорт у клініці. Водночас пенітенціарна служба, як стверджує І.Луценко, припустивши, що таким чином екс-міністр зміг залишити записку захисникам, перевірила Книгу скарг і пропозицій. Проте знайшла там лише вдячність лікарям.

Екс-глава МВС відбуває покарання в Менській колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 року за вчинення низки посадових злочинів.

Наприкінці грудня 2012 року він погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику, яку планувалося провести в перших числах січня. За словами прес-секретаря партії "Народна самооборона" Лариси Сарган, екс-глава МВС лікуватиметься за свій рахунок у київській приватній клініці.

Київська універсальна медична клініка "Оберіг" погодилася прийняти Ю.Луценка для проведення планового медичного втручання 21 січня. Екс-міністра доставили в клініку 20 січня. 23-го числа стало відомо, що Ю.Луценка прооперували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА