13:30 04.01.2013

Тимошенко отримала дозиметр, перевищення рівня радіації в її палаті не зафіксовано – пенітенціарна служба

2 хв читати

Керівництво Качанівської виправної колонії №54 (Харків) 3 січня дозволило передання екс-прем'єрові Юлії Тимошенко приладу для вимірювання рівня радіаційного фону, інформує Державна пенітенціарна служба України.

За даними прес-служби відомства, того самого дня в приміщеннях ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де Ю.Тимошенко проходить лікування, зокрема й у палаті екс-прем'єра в її присутності, фахівці профільного підприємства здійснили позачергове вимірювання радіаційного фону. "Рівень радіаційного фону в обстежених приміщеннях лікарні не перевищував допустимої норми. Про це було складено відповідний акт", - наголошується в повідомленні.

"Того самого дня засудженій Ю.Тимошенко було вручено такий прилад (дозиметр). Вона підтвердила отримання дозиметру особистим підписом у відповідному акті. Крім того, під час передання засудженій цього приладу було здійснено контрольне вимірювання радіаційного фону в палаті. Показники радіаційного фону на приладі, що передавався засудженій Ю.Тимошенко, були ідентичними показникам при вимірюванні фахівцями й не перевищували допустимої норми. При цьому скарг і заяв від засудженої Ю.Тимошенко не надходило", - додали в пенітенціарній службі.

Як раніше повідомляли в Державній пенітенціарній службі, у зв'язку із заявою захисників засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко про необхідність постійного контролю за радіаційним фоном у палаті протягом 2012 року такі вимірювання проводилися тричі, й потужність дози випромінювання під час усіх вимірювань не перевищувала нормативних рівнів. Також у прес-службі Державної пенітенціарної служби України повідомили, що "для уникнення спекулятивних заяв з боку самої Ю.Тимошенко, її захисників і окремих публічних осіб керівництво Качанівської виправної колонії №54 дозволило передання для особистого користування Ю.Тимошенко прилад (заводського виготовлення) контролю радіаційного фону".

У вересні минулого року Ю.Тимошенко заявила, що в її палаті було проведено обшук, у результаті вилучено два дозиметри, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її твердженням, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації. Згодом Державна пенітенціарна служба повідомила, що в палаті харківської лікарні, де проходить курс реабілітації екс-прем'єр Ю.Тимошенко, виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, де зберігалися заборонені технічні пристрої. Крім того, знайдено ліки невідомого походження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові, наразі проходить курс лікування в ЦКЛ №5. Лікування та реабілітація екс-прем'єра здійснюються за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА