15:11 28.12.2012

Український журналіст Халецький просить політичного притулку в Росії - лідер Слов'янської партії

2 хв читати

Затриманий в Москві український журналіст Валентин Халецький просить у Росії політичного притулку, заявляє голова Слов'янської партії та шеф-редактор газети "Слов'янські новини" Олександр Лузан.

"Ми звернулися до суду. Зараз його там затримали на 40 діб, звернулися до уповноваженого з прав людини Російської Федерації Володимира Лукіна. Розуміючи, що тут відбуваються очевидні репресії, пан Халецький попросив у Росії, перебуваючи там, політичного притулку", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

О.Лузан висловив сподівання на те, що в Москві В.Халецькому нададуть притулок.

Він нагадав, що 17 грудня кореспондента газети "Слов'янські новини", акредитованого в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації, заарештували в Москві.

О.Лузан також розповів, що українські правоохоронні органи поширили інформацію про те, що В.Халецький з 2009 р. до 2011 р. перебував на посаді голови кредитної спілки "Тринадцята зарплата".

"Халецький колись давно брав участь у створенні цієї кредитної спілки, але до складу керівних органів не входив, до фінансів жодного відношення не мав, був лише вкладником, у якого в цій кредитній спілці просто згоріли гроші", - стверджує О.Лузан.

Водночас він наголосив: "Така зухвала брехня з боку наших правоохоронців дає підстави стверджувати, що цю справу стосовно Халецького сфабриковано і сфабриковано, мабуть, з політичних мотивів".

Як повідомилося, затриманого в Росії українського журналіста В.Халецького правоохоронні органи України оголосили у розшук в рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великих розмірах у складі організованого злочинного угруповання.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, В.Халецький, як голова кредитної спілки "Тринадцята зарплата", з 2009 до 2011 року разом з п’ятьма іншими співробітниками цієї спілки шляхом шахрайства привласнив майже 13 млн грн - коштів вкладників.

У рамках розслідування кримінальної справи (порушеної за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) наразі задокументовано понад 250 фактів махінацій з коштами вкладників.

На майно фігурантів справи накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА