14:41 15.12.2012

S&P знизило рейтинг Ferrexpo услiд за рейтингом України

2 хв читати

Мiжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило з "В +" до "В" рейтинг гiрничорудної компанiї Ferrexpo PLС з активами в Українi та рейтинг її прiоритетних незабезпечених боргових зобов'язань, прогноз за рейтингами - "негативний".

"Зниження рейтингiв компанiї вiдображає зниження оцiнки ризику переказу i конвертацiї валюти i довгострокового суверенного рейтингу України з" В + "до" В "7 грудня i перегляд прогнозу за рейтингами цiєї країни на "негативний", - наголошується в повiдомленнi агентства в п'ятницю.

Згiдно з ним, одночасно короткостроковий кредитний рейтинг Ferrexpo пiдтверджено на рiвнi "В".

S&P пояснять, що всi активи i пiдприємства Ferrexpo з видобутку та переробки залiзної руди розташованi в Українi, тому агентство вважає, що компанiя наражається на ризики, пов'язанi iз можливим погiршенням характеристик кредитоспроможностi суверенного уряду, а також зростанням ризикiв України.

"Ми вважаємо, що негативний вплив на характеристики кредитоспроможностi Ferrexpo надалi чинитиме висока iнфляцiя i заборгованiсть з вiдшкодування ПДВ, обсяг якої збiльшився до $281 млн наприкiнцi вересня 2012 року (порiвняно з $172 млн наприкiнцi 2011 року), що чинить тиск на вiльний грошовий потiк вiд операцiйної дiяльностi компанiї (FOCF)", - зазначає S&P.

Воно також вважає, що погiршення характеристик кредитоспроможностi суверенного уряду може призвести до обмеженостi доступу компанiй, активи яких розташованi в Українi, до боргових ринкiв. До цих компанiй може увiйти i Ferrexpo.

S&P негативно оцiнює нещодавно встановлену Нацбанком України вимогу обов'язкової конвертацiї 50% експортного виторгу компанiй в нацiональну валюту. Водночас, за даними агентства, ця вимога не має прямого впливу на показники компанiї, оскiльки наявна практика торговельних i валютних операцiй у рамках групи вiдповiдає новим вимогам: як правило, Ferrexpo конвертує частину експортного виторгу в гривнi в цiлях фiнансування операцiйної дiяльностi та капiтальних витрат . "Проте ми вважаємо, що подальше посилення контролю за валютними операцiями може чинити негативний вплив на характеристики кредитоспроможностi групи", - зазначає S&P.

Ferrеxpo PLC є власницею 100% акцiй швейцарської Ferrexpo AG, якiй, у свою чергу, належить 97,31% акцiй Полтавського ГЗК.

Чистий прибуток Ferrexpo в сiчнi-червнi 2012 року становив $145,64 млн, що бiльш нiж удвiчi поступається показнику першого пiврiччя 2011 року ($293,93 млн). Виторг компанiї за цей перiод скоротився на 14,5% - до $731,26 млн.

Ранiше цього тижня рейтинг компанiї на щабель услiд за суверенним рейтингом знизило агентство Moody`s.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА