14:05 05.12.2012

Міськрада Одеси визначилася з концепцією розвитку узбережжя - там буде парк

2 хв читати

Містобудівна рада Одеси обрала найкращі варіанти розвитку узбережної зони від парку імені Шевченка до 16-ї станції Великого Фонтану, повідомляє департамент інформації і зв'язків з громадськістю Одеської міськради.

Перше місце за кількістю голосів членів містобудівної отримав проект, розроблений командою кафедри містобудування Архітектурно-художнього інституту Одеської державної архітектурно-будівельної академії. Суть цього проекту - розвиток Одеського узбережжя як паркової рекреаційної зони. За словами розробників, це передбачає максимальне відтворення розвитку благоустрою природного комплексу, мінімалізацію і локалізацію урбанізованих ділянок, виведення за межі зони автомобільного транспорту, організацію зручних зв'язків міста з узбережжям, враховуючи всі максимальні точки розкриття як з міста на морі, так і на морський фасад міста.

"Моя позиція: зараз такий час, коли відбулося переосмислення освоєння і розвитку цієї території і в суспільстві, в цілому, і в професійній сфері. Очевидним є той факт, що ця територія має використовуватися як ландшафтний або нагірний парк. В усіх цивілізованих країнах вже давно існують такі парки. Як правило, вони розвиваються з мінімальним відсотком капітальних забудов, а головне їхнє призначення - це активний відпочинок городян", - прокоментував вибір членів містобудівної ради начальник управління архітектури та містобудування Одеської міськради Микола Базан.

Водночас чиновник не виключив, що деякі ідеї з інших концепцій розвитку узбережжя будуть запозичені під час подальшого проектування освоєння цієї території.

"З точки зору якості представлених концепцій можна сказати, що ми не ставили завдання представлення на наш суд дуже детального розробленого матеріалу. Нам, швидше, була важлива принципова позиція: яке переважне функціональне призначення цієї території необхідно визначити, а в інфраструктурному відношенні - які види транспорту , які види пішохідних зв'язків, інженерне рішення цієї території обрати та розвивати. У підсумку всі конкурсанти надали вичерпну інформацію", - сказав він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА