13:02 27.11.2012

Держпрограма "Доступне житло" передбачає в 2013 р. будiвництво 10 тис. квартир, у 2015 - 100 тис. - Колеснiков

2 хв читати
Держпрограма "Доступне житло" передбачає в 2013 р. будiвництво 10 тис. квартир, у 2015 - 100 тис. - Колеснiков

У рамках реалiзацiї держпрограми "Доступне житло" в Українi в 2013 роцi заплановано побудувати 10 тис. квартир, повiдомила прес-служба Днiпропетровської облдержадмiнiстрацiї з посиланням на вiце-прем'єр-мiнiстра iнфраструктури України Бориса Колеснiкова у вiвторок.

"В Українi в рамках програми "Доступне житло" у 2013 роцi заплановано побудувати 10 тис. квартир, а до 2015 року - вийти, мiнiмум, на 100 тис. квартир", - сказав Б.Колеснiков пiд час наради iз розгляду реалiзацiї у Днiпропетровськiй областi соцiальної iнiцiативи президента України.

Вiце-прем'єр пiд час огляду споруджуваного житлового масиву "Лiвобережний-3" iз мiкрорайоном доступного житла в Днiпропетровську вiдзначив високу якiсть "Будпроекту", наголошується в повiдомленнi.

Перший будинок, побудований у рамках програми "Доступне житло" на житловому масивi "Лiвобережний-3" введено в експлуатацiю президентом України Вiктором Януковичем 4 жовтня 2012 року.

"На сьогоднi будiвництво на "Лiвобережному-3" триває. Забито палi пiд будiвництво наступних двох будинкiв. Загалом на цьому житловому масивi буде збудовано 16 п'ятиповерхових будинкiв на бiльш нiж тисячу квартир", - процитовано в повiдомленнi слова голову Днiпропетровської облдержадмiнiстрацiї Олександра Вiлкула.

За його словами, земельнi дiлянки пiд будiвництво "доступного житла", окрiм Днiпропетровська, також видiленi в Кривому Розi, Новомосковську, Нiкополi та Павлоградi.

За даними Днiпропетровської облдержадмiнiстрацiї, з 2010 року в регiонi загалом введено в експлуатацiю понад 630 тис. кв. м житла, працiвники бюджетної сфери та пiльговi категорiї громадян за цей перiод безкоштовно отримали близько 700 квартир.

Як повiдомлялося, ранiше прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров повiдомляв, що збiльшення кiлькостi учасникiв держпрограм "Доступне житло", що передбачає, зокрема, компенсацiю вiдсоткової ставки позичальнику з боку держави, до 100-200 тис. сiмей щорiчно надасть можливiсть Українi за 10 рокiв вирiшити житлову проблему.

Фiнансування держпрограми "Доступного житла", що передбачає компенсацiю державою частини процентної ставки за iпотекою до рiвня 3% рiчних, у 2013 роцi може зберегтися на рiвнi 2012 року i становитиме 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА