12:26 23.11.2012

Україна передала Польщі матеріали справи за фактом ДТП за участю консула в Луцьку

2 хв читати

Українські правоохоронці передали польським колегам матеріали кримінальної справи за фактом ДТП за участю консула - працівника генерального консульства Польща в Луцьку, внаслідок якої загинула жінка.

Як повідомляє у п'ятницю відділ зв'язків із громадськістю УМВС України у Волинській області, аварія сталася 26 серпня близько 19:00 на автодорозі Ковель-Луцьк. Водій автомобіля Toyota, консул - працівник генконсульства Польщі у Луцьку, скоїв наїзд на 27-річну жительку селища Голоби, яка на велосипеді рухалася в зустрічному напрямку.

Унаслідок ДТП жінка дістала тілесних ушкоджень, і її у важкому стані госпіталізували до Ковельської лікарні, де 4 вересня вона померла.

"Працівник консульської установи відразу добровільно пройшов алкотест, згідно з яким на момент скоєння ДТП він був тверезим, і прийшов до слідчого управління УМВС України у Волинській області для надання свідчень", - наголошується в повідомленні міліції.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

"Після проведення розслідування всіх обставин ДТП справу порушили стосовно особи. Однак, враховуючи той факт, що консула відкликали з генерального консульства Польщі в Луцьку до Польщі, ми провели всі необхідні й можливі слідчі дії без його участі. Тож матеріали кримінальної справи направлено компетентним органам Польщі для подальшого кримінального переслідування", - розповів начальник відділу з розслідування ДТП слідчого управління УМВС України у Волинській області майор міліції Юрій Угланов.

Отже, крапку в цій справі мають поставити правоохоронні органи Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА