15:15 14.11.2012

У Львівській області вандали зруйнували пам'ятний знак воїнам УПА

1 хв читати

Невідомі зруйнували пам'ятний знак воїнам Української повстанської армії, встановлений в селі Яснища Бродівського району Львівської області, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

За даними прес-служби, 13 листопада до районної організації ВО "Свобода" зателефонував житель зазначеного села і повідомив, що невідомі скоїли варварські дії над пам'ятним знаком, встановленим 4 листопада поточного року на місці криївки, в якій восени 1950 року в бою з військами НКВД загинули четверо вояків УПА.

За даними прес-служби, невідомі звалили хрест із постаменту і розкидали навколо вінки та квіти.

У зв'язку з цим голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех звернулася до прокурора Львівської області Олега Василенка та начальника УСБУ у Львівській області Юрія Кіцула з заявою про злочин.

І.Сех вважає, що обставини, виявлені членами "Свободи", свідчать про те, що в діях невідомих вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.296, 297 та 338 КК (хуліганство, наруга над могилою або іншим місцем поховання, а також наруга над державними символами).

У зв'язку з цим І.Сех просить вжити заходів для встановлення зловмисників і притягти їх до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА