09:56 13.11.2012

Євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики України - секретар РНБО

2 хв читати
Євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики України - секретар РНБО

У Верховнiй Радi VII скликання працюватиме конституцiйна бiльшiсть парламентарiїв, якi виступають за зближення України з ЄС, тому євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики країни, заявив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони (РНБО) України Андрiй Клюєв.

За його словами, враховуючи консенсус у цьому питаннi, українська влада сподiвається на якнайшвидше пiдписання угоди про асоцiацiю мiж Україною та Європейським Союзом, зокрема щодо створення зони вiльної торгiвлi, здатної дати потужний iмпульс розвитку двостороннiх вiдносин, повiдомляє прес-служба РНБО.

"Незмiннiсть курсу євроiнтеграцiї пiдтвердили результати парламентських виборiв. Позицiя української влади в цьому питаннi монолiтна: наша країна є невiд'ємною частиною європейської цивiлiзацiї", - сказав А.Клюєв.

Водночас, зазначив вiн, для України важливо, щоб у цьому процесi було повноцiнно враховано нацiональнi iнтереси нашої країни. Секретар РНБО зазначив, що Україна розраховує на пiдтримку своєї позицiї в дiалозi з Євросоюзом з боку низки держав, насамперед - Польщi.

"Українсько-польськi вiдносини є, мабуть, найефективнiшим прикладом "роботи над помилками" в мiждержавних вiдносинах. Хоча в iсторiї наших народiв були непростi й навiть трагiчнi моменти, сьогоднi партнерство Києва i Варшави є прикладом ефективної спiвпрацi мiж європейськими державами. Ми не просто знаходимо взаєморозумiння з ключових питань, а й забезпечуємо стабiльнiсть у Центральнiй i Схiднiй Європi ", - сказав А.Клюєв.

Водночас секретар РНБО наголосив, що паралельно процесу євроiнтеграцiї Україна продовжить поглиблення взаємовигiдного спiвробiтництва, насамперед в економiчнiй сферi з iншими державами та iнтеграцiйними об'єднаннями. Вiн уточнив, що йдеться про Росiю, США, Китаї та багатьох iнших державах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував партнерам за виконання домовленостей щодо ППО

Графіки відключення світла в суботу діятимуть протягом усієї доби - "ДТЕК"

З 17 липня чоловіки 18-60 років повинні мати військово-обліковий документ для перетину кордону - Держприкордонслужба

Кабмін звільнив Кудерчук з посади глави Держкіно

Міжнародні навчання волонтерів загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста проходять на Київщині

Україна, Молдова та Румунія підписали спільну заяву глав МЗС про солідарність і меморандум щодо протидії дезінформації

Росіяни нарощують активність на лиманському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Міноборони доручено невідкладно відзвітувати про фінансування будівництва фортифікацій - Шмигаль

Шмигаль доручив терміново напрацювати механізм розподілу гуманітарного газу на Донеччині та дозволити жителям заготовляти дрова до зими

КМДА та французька компанія SUEZ обговорили спільні проєкти у сфері водопостачання столиці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА