20:26 07.11.2012

Питання щодо надання притулку Лазаренку в США вирішиться не раніше травня 2013 року - ЗМІ

2 хв читати
Питання щодо надання притулку Лазаренку в США вирішиться не раніше травня 2013 року - ЗМІ

Питання отримання екс-прем'єром України Павлом Лазаренком притулку в Сполучених Штатах Америки вирішиться не раніше травня 2013 року, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на Виконавчий офіс міграційних питань.

За даними видання, попереднє слухання щодо міграційної справи П.Лазаренка призначено на 7 травня 2013 року в міграційному суді Сан-Франциско.

"Цілком можливо, що Лазаренко весь цей час перебувати під вартою в міграційній в'язниці Аделант, штат Каліфорнія", - зазначає видання.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який перебував в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу 1 листопада поточного року.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: надання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США екс-прем'єр України П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року його засудив каліфорнійський суд до дев'яти років ув'язнення за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання П.Лазаренка під вартою було скорочено на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Між тим, у серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця зі зв'язків із громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка (Chris Burke) про те, що П.Лазаренка буде звільнено з в'язниці в США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. П.Лазаренка було переведено з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також у Каліфорнії).

Як повідомило інтернет-видання "Українська правда" (УП) з посиланням на співробітника в'язниці Terminal Island, П. Лазаренко жив у в'язниці Лос-Анджелеса в звичайному бараку і не виконував жодних робіт. УП наводить слова співрозмовника, який на запитання, чим П.Лазаренка займався у в'язниці, відповів: "Спортом, їв, спілкувався". На запитання, чи працював Лазаренко, він сказав: "Ну, може, щось прибирав. Але конкретно щоб працював ... ні". Співробітник також розповів, що Лазаренко "жив у бараку" на 100-150 осіб.

За інформацією "Української правди", окрім понад восьми років у в'язниці, Лазаренко понад п'ять років перебував під домашнім арештом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА