15:02 07.11.2012

Причина падіння літака Л-410 під Києвом криється у відсутності системи метеозабезпечення польотів - газета

2 хв читати

Падіння літака Л-410 у червні на аеродромі "Бородянка" під Києвом, під час якого загинули парашутисти, сталося через неналежну організацію польотів та відсутність метеорологічного забезпечення, повідомляє Державна авіаційна служба України.

Як пише газета "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на результати розслідування причин катастрофи, оприлюднені Державіаслужбою, фахівці дійшли висновку, що Бородянський аеропорт випускав літаки без системи метеорологічного забезпечення польотів. Крім того, в день аварії на аеродромі не було метеоролога-спостерігача. Тобто ні диспетчер, ні пілоти, ні керівництво аеропорту не знали, яка погода очікується найближчим часом.

"Польоти на аеродромі "Бородянка" 10.06.2012 р. проводилися без метеорологічного забезпечення якоюсь офіційною метеорологічною установою. При цьому екіпаж порушив вимоги п. 4.4.16 Настанови щодо здійснення польотів у цивільній авіації, згідно з якими льотчики зобов'язані перед польотом дізнатися ситуацію про погоду не лише за місцем зльоту, на всій території, де відбуватиметься політ, а й у районі запасного аеропорту. Якщо таких даних немає, то підніматися в повітря суворо заборонено", - розповів виданню фахівець, який брав участь у розслідуванні причин авіакатастрофи.

У Державіаслужбі також повідомляють, що розслідування засвідчило: на аеродромі у Бородянці немає контролю за дією персоналу аеродрому.

"Це і призвело до того, що до салону літака пройшли незареєстровані люди. Комісія встановила, що у момент зльоту в літаку перебували дві сторонні особи, а також два неоформлені парашутисти. Це грубе порушення. Злітна маса літака 5920 кг. Таким чином, максимально допустиме значення було перевищено на 220 кг. Якщо ми говоримо про такий маленький літак, це значна цифра", - розповів співрозмовник газети.

Як повідомлялося, через сильний дощ і пориви вітру під час виконання парашутних стрибків на аеродромі "Бородянка" 10 червня здійснив аварійну посадку на полі літак Л-410, що належить Українській школі пілотів. На борту перебували 17 парашутистів і 3 члени екіпажу. П'ятеро людей загинули і 15 постраждали, зокрема громадянин Австрії.

Усіх постраждалих із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували, австрійця за власним бажанням госпіталізували до приватної медичної клініки.

Транспортна прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом аварії літака у Бородянці. Справу розслідують за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного судна).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА