11:04 06.11.2012

Литвин у новому парламенті бачить себе депутатом і прогнозує швидке обрання спікера

1 хв читати
Литвин у новому парламенті бачить себе депутатом і прогнозує швидке обрання спікера

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що нового спікера депутати парламенту нового скликання оберуть швидко.

"Ні, я думаю, що його оберуть з першого разу", - сказав В.Литвин в ефірі Національного радіо України в понеділок, відповідаючи на запитання, чи побачать українці спікеріаду в новому парламенті.

За його словами, сприятиме цьому й рішення Конституційного Суду, який визнав неконституційною процедуру обрання спікера шляхом таємного голосування бюлетенями. Тепер голову Верховної Ради обиратимуть у сесійній залі, голосуючи за нього електронними картками для голосування.

У новому складі парламенту В.Литвин бачить для себе "роль народного депутата, представника майже 200 тис. людей, які проживають у великому окрузі". Він наголосив, що відчуває велику відповідальність перед своїми виборцями.

В.Литвин балотувався до парламенту за мажоритарним округом №65 у Житомирській області (центр - Новоград-Волинський). За даними ЦВК, він проходить до парламенту, набравши 66,53% голосів виборців і перемігши кандидата від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Віталія Француза.

Народна партія у нинішніх виборах до Верховної Ради участі не брала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА