20:19 05.11.2012

Уряд поверне лiцензування вантажоперевезень

2 хв читати

Кабiнет Мiнiстрiв України поверне лiцензування вантажних перевезень.

Це закрiплено розпорядженням уряду №851-р вiд 8 серпня 2012 року "Про затвердження плану заходiв щодо пiдвищення безпеки дорожнього руху", оприлюдненим на веб-сайтi уряду.

Згiдно з ним, у липнi-вереснi 2013 року планується внести на розгляд Кабмiну проект постанови про вiдновлення лiцензування вантажоперевезень, запровадження передлiцензiйної перевiрки.

Окрiм цього, в жовтнi-груднi 2013 року планується внести на розгляд уряду проект документа, що передбачає змiну необмеженого термiну дiї лiцензiї на перевезення пасажирiв, вантажiв, небезпечних вантажiв автомобiльним i залiзничним транспортом на п'ятирiчний термiн.

Крiм того, Кабмiн планує розглянути пропозицiї щодо введення окремої професiї водiя комерцiйного транспортного засобу та свiдоцтва професiйної компетенцiї зазначеної категорiї водiїв.

Водночас згiдно iз зазначеним планом заходiв пропонується в жовтнi-груднi 2013 року подати на розгляд уряду пропозицiї щодо внесення змiн до закону "Про автомобiльний транспорт" стосовно можливостi зупинення транспортних засобiв, що перевозять пасажирiв i вантажi, на вимогу посадової особи Укртрансiнспекцiї у форменому одязi за допомогою жезла у спецiально вiдведених мiсцях.

Пропонується також внести змiни до закону "Про автомобiльний транспорт" щодо запровадження системи управлiння безпекою перевезень; ведення облiку дорожньо-транспортних пригод на лiцензованому автомобiльному транспортi; запровадження незалежного технiчного розслiдування обставин та причин дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслiдками на лiцензованому автомобiльному транспортi; встановлення вимог до персоналу автомобiльного транспорту та його допуску до професiї; пiдвищення вимог до рiвня екологiчної безпеки рухомого складу; посилення вимог до автомобiльних перевiзникiв та їх вiдповiдальностi за забезпечення безпеки автоперевезень.

Крiм того, пропонується розробити та затвердити: порядок здiйснення контролю за проходженням водiями транспортних засобiв, якi здiйснюють перевезення пасажирiв або вантажiв, передрейсового та пiслярейсового медичного огляду; спiльний наказ Мiнiстерства охорони здоров'я i Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства щодо проведення обов'язкового медичного огляду трактористiв-машинiстiв; запровадити автоматизовану програму ведення облiку бланкiв медичної довiдки про придатнiсть до керування транспортним засобом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА