15:20 24.10.2012

Помер гендиректор Національного цирку України Володимир Шевченко

2 хв читати
Помер гендиректор Національного цирку України Володимир Шевченко

Легендарний український дресирувальник, генеральний директор - художній керівник Національного цирку України Володимир Шевченко помер у середу, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Міністерство культури з глибоким сумом сповіщає про непоправну втрату, якої зазнало циркове мистецтво України. Сьогодні, 24 жовтня 2012 року, відійшов у вічність великий Майстер, легендарний дресирувальник, чиє ім'я знайоме кожному українцю з дитинства, людина, життя якої від народження пов'язано з цирком, - Володимир Дмитрович Шевченко, генеральний директор - художній керівник Національного цирку України", - йдеться в повідомленні.

Міністр культури України Михайло Кулиняк, колектив Мінкультури висловлюють щирі співчуття дружині В.Шевченка Людмилі, рідним та близьким, артистам і всім працівникам Національного цирку України.

В.Шевченка народився 31 липня 1946 року в м. Омську в сім'ї артистів цирку: його батьки були дресирувальниками.

У 1966 році закінчив Державне училище естрадно-циркового мистецтва в Москві за фахом "артист цирку - гімнаст". Того ж року був прийнятий на роботу до "Союзгосцирку" як артист - дресирувальник хижих тварин.

У 1985 році закінчив Державний інститут театрального мистецтва ім. Луначарського за фахом "режисер цирку і театру".

З 1970 р. по 1996 р. - художній керівник і директор Українського циркового колективу в системі "Союзгосцирку". З 2000 року - художній керівник, а з 2007-го - генеральний директор - художній керівник Національного цирку України.

За досягнення в галузі циркового мистецтва удостоєний почесних звань: Народний артист України, Народний артист СРСР. За проведені гастролі в Німецькій демократичній республіці нагороджений орденом Дружби НДР, медаллю ім. В.Дурова, "Срібною гілкою" (Італія), "Золотою медаллю Парижа", нагородою "Золотий орел" (Японія), "Золотою медаллю Міжнародної ліги артистів цирку вар'єте" (Париж). Кавалер орденів князя Ярослава Мудрого IV та V ступенів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА