15:11 28.09.2012

Київське ДАІ негайно вилучатиме транспортні засоби у боржників банків, які мають борги із квартплати

2 хв читати
Київське ДАІ негайно вилучатиме транспортні засоби у боржників банків, які мають борги із квартплати

Державна автомобільна інспекція в Києві вирішила у разі виявлення транспортного засобу боржника банку або особи, яка має борги із квартплати, тимчасово затримувати такий транспортний засіб і доправляти на спеціальний майданчик чи стоянку.

Як повідомляє прес-служба ДАІ ГУМВС України в Києві, про це йшлося 27 вересня під час спільної наради з керівництвом управління ДАІ в Києві і керівництва управління державної виконавчої служби в столиці. У ДАІ наголошують, що саме так необхідно діяти у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 року в разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук відповідно до ст. 40 закону України "Про виконавче провадження".

Для доправлення транспортного засобу інспектор ДАІ викликає евакуатор через чергового із підрозділу Державтоінспекції.

"У більшості своїй це автомобілі, власники яких не розрахувалися за банківським кредитом, мають борг із квартплати, не виплачують аліменти тощо", - наголошується в повідомленні.

При цьому, згідно зі встановленими вимогами, складається акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу в присутності двох свідків і представника підприємства, установи або організації, які доправляють транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку.

Протягом трьох діб ДАІ має повідомити державному виконавцю про тимчасове затримання транспортного засобу. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника здійснюється лише на вимогу державного виконавця.

"Слід також нагадати, що автомобіль боржника вважається оголошеним у розшук лише після ухвалення відповідної постанови державного виконавця", - зазначають в інспекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА