13:42 24.09.2012

Умань відвідали близько 23 тис паломників-хасидів, грубих порушень громадського порядку не зафіксовано - міліція

1 хв читати

Практично всі паломники-хасиди, які прибули на святкування єврейського нового року в Умані (Черкаська обл.), відбули на батьківщину.

У цьому році Умань відвідали близько 23 тисяч паломників. "Незважаючи на те, що на паломництво приїхало багато іноземних гостей, грубих порушень громадського порядку допущено не було", - повідомив сектор зв'язків із громадськістю Управління МВС України в Черкаській області.

Міліціонерам Черкаської міліції допомагали колеги з інших областей України, а також ізраїльські поліцейські. Крім них безпосередню участь в охороні охорони громадського порядку брали члени громадських формувань. Координацію всіх дій із забезпечення охорони громадського порядку здійснювала робоча група співробітників Міністерства внутрішніх справ.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера Рабі Нахмана відсвяткувати Рош-га-Шан (новий рік). Він народився в м. Меджибож (нині Хмельницька обл.) у 1772 році (5532 року від створення світу за єврейським календарем). Жив як кочівник, відвідав різні містечки України, найчастіше бував у Медведівці та Златопіллі, а останні вісім років життя провів у Браславі (зараз - Білорусь). У 1808 році Р.Нахман захворів на туберкульоз, оселився в Умані, де і був похований в 1810 році. З того часу це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються з усього світу кожен єврейський новий рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА