16:44 19.05.2023

В Україні засуджено до реальних термінів "вагнерівця" і розвідника угруповання "Шторм", які атакували Бахмут

2 хв читати
В Україні засуджено до реальних термінів "вагнерівця" і розвідника угруповання "Шторм", які атакували Бахмут

"Вагнерівець" і розвідник окупаційного угруповання "Шторм", які атакували Бахмут, засуджені до 9 і 10 років позбавлення волі відповідно, повідомляє СБУ.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох учасників російських окупаційних угруповань, які штурмували українські міста на сході України. Обох зловмисників було взято в полон під час бойових дій на бахмутському напрямку", - ідеться в повідомленні української спецслужби в п'ятницю.

За матеріалами СБУ суд призначив їм покарання у вигляді 9 і 10 років ув'язнення відповідно.

"Одним із засуджених є 23-річний колишній ув'язнений, який відбував покарання в тюменській виправній колонії за зґвалтування. У жовтні 2022 року представники ПВК "Вагнер" запропонували йому підписати контракт. За це "рекруту" пообіцяли 200 тис. рублів і "погашення" судимості", - ідеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, на початку грудня минулого року найманця перекинули на східний фронт, де через декілька днів він потрапив у полон українських захисників.

Суд визнав його винним за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (найманство).

Інший злочинець, як зазначається в повідомленні, - житель Луганської області, який до початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу окупаційних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ.

Перебуваючи на "посадах" снайпера, а потім розвідника, він брав активну участь у бойових діях у районах Рубіжного, Лисичанська та Попасної.

"На початку цього року він пройшов спецпідготовку і його зарахували до окупаційного загону "Шторм", який був сформований агресором для прориву позицій Сил оборони в районі Бахмута. У березні українські захисники затримали бойовика під час боєзіткнення поблизу українського міста", - інформують у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА