12:56 24.04.2024

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

2 хв читати
Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Суд визнав законним звільнення з Міністерства юстиції України колишньої заступниці начальника Центрального міжрегіонального управління Марини Прилуцької, яка має громадянство РФ.

Як повідомляється в телеграм-каналі Служби безпеки України в середу, відповідне рішення в Шостому апеляційному адмінсуді відстояли діючі представники Міністерства юстиції. "Мова йде про колишню заступницю начальника Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту, яка з власної ініціативи отримала російське громадянство. Цей факт задокументували співробітники СБУ та поінформували керівництво профільного міністерства для ухвалення рішення", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Марину Прилуцьку, яка обіймала посаду заступниці начальника Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту з 2019 до 2021 року, а до того працювала в органах Державної виконавчої служби України.

За інформацією СБУ, на підставі матеріалів, отриманих від української спецслужби, чиновницю звільнено з посади у 2021 році. "Згодом вона вирішила оскаржити це рішення, посилаючись на довідку "головного управління мвс рф по місту москва". У цьому документі було зазначено, що в неї нібито немає російського паспорта", - наголошується в повідомленні.

Однак після ознайомлення з доказовою базою СБУ колегія українського суду залишила скаргу ексчиновниці без задоволення. "Представники Служби безпеки довели нікчемність документів, виданих державою-агресором про нібито відсутність у неї громадянства рф. Крім того, спецслужба довела, що позивачка не виїжджала в Болгарію, де, з її слів, нібито було отримано відповідні російські документи", - йдеться в повідомленні.

Ексчиновниця може оскаржити це рішення у Верховному Суді. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА