16:25 09.09.2023

Зеленський: Із главою МЗС Японії домовилися розпочати переговори щодо угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з главою МЗС Японії Хаяші Йошімасу.

"Домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

"Я вдячний Японії за те, що вона залишається нашим ключовим партнером в Азії та підтримує Україну", - зазначив він.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, Зеленський наголосив на важливості схвалення Спільної декларації G7 про підтримку України під час головування Японії.

У свою чергу очільник японського МЗС оголосив про готовність з боку Японії розпочати найближчим часом переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди з Україною.

У зустрічі також взяли участь представники японських компаній Rakuten, Marubeni, Kawasaki Heavy Industries, Allm Inc., які супроводжують Хаяші Йошімасу під час його візиту до Києва.

"Ми раді вітати представників японського бізнесу в Україні. Це дуже важливо, тому що ми активно працюємо над відновленням української економіки та залученням нових інвестицій в Україну. Ми відкриті для співпраці й готові поділитися ідеями та нашим баченням", - наголосив Зеленський.

Окрім цього, під час зустрічі сторони обговорили практичну реалізацію Формули миру Зеленського, долучення Японії до підготовки Глобального саміту миру та взаємодію у відновленні України, а також заходи політичного діалогу в найближчій перспективі.

"Глава держави відзначив налаштованість української сторони на активну взаємодію з Японією в підготовці Конференції з питань відновлення України, яка запланована на початок наступного року та має відбутися в Японії", - зазначає пресслужба.

За словами президента, максимальне залучення японського бізнесу до участі в конференції є важливим.

Зеленський висловив вдячність Японії за всебічну підтримку в подоланні наслідків збройної агресії РФ.

"Вдячний за значну гуманітарну та фінансову допомогу, яку Японія надала нашій країні з початку повномасштабного вторгнення Росії. Японія доклала значних зусиль, щоб допомогти нам пройти зимовий період і подолати виклики для енергетичної системи України, які виникли внаслідок російських атак", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА