14:01 27.11.2023

"Укргідроенерго" працює над залученням приблизно EUR330 млн від ЄБРР, ЄІБ та СБ для відновлення та розвитку - СЕО

2 хв читати
"Укргідроенерго" працює над залученням приблизно EUR330 млн від ЄБРР, ЄІБ та СБ для відновлення та розвитку - СЕО

ПрАТ "Укргідроенерго" працює над залученням загалом орієнтовно EUR330 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та Світового банку під проєкти відновлення та розвитку, повідомив генеральний директор Ігор Сирота.

"Ми зараз працюємо над залученням EUR200 млн від ЄБРР, EUR60 млн - від ЄІБ. Це все під відновлення. З ЄІБ ми взагалі домовилися, що ті кошти, які ми беремо, можуть бути спрямовані на тимчасову гідроспоруду Каховської ГЕС. Також обговорюємо додаткове фінансування від Світового банку в розмірі EUR70 млн для продовження реалізації проєкту зі встановлення накопичувачів", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Сирота зазначив, що компанія розраховує отримати грошові кошти в найближчій перспективі.

"Сподіваюся, що від Світового банку зможемо отримати кошти вже цього року. З ЄБРР, найімовірніше, вийдемо на договір орієнтовно в лютому наступного року. З ЄІБ теж, думаю, десь на лютий наступного року. Загалом приблизно EUR330 млн", - сказав гендиректор компанії.

Водночас Сирота зазначив, що "Укргідроенерго" працює над залученням коштів від початку цього року, наголосивши: незважаючи на репутацію компанії як надійного партнера, "в нинішніх умовах це не так просто". При цьому він назвав такі кредити дуже вигідними: "Там ставка - 1-1,5%. Тобто це дешеві кошти".

Водночас гендиректор сказав, що не практикує залучати кредити від вітчизняних комерційних установ, зокрема не намагався брати участь у програмі "5-7-9", частина коштів якої анонсувалася для відновлення енергетики.

"Чому ми сьогодні прибуткові? Тому що ми добре працюємо і ніколи не брали кредити у вітчизняних банків. Якщо взяти кредит під усі наші потреби і взяти під 23-24%, рано чи пізно ці кредити накривають (...). А для чого мені брати під "5-7-9", коли я працюватиму з іншими фінансовими компаніями, з фінансовими установами, банками, і буду брати під 1%? Краще попрацювати рік і взяти те, що вигідно для компанії", - пояснив свої рішення Сирота.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА