12:47 22.11.2023

Голова Єврокомісії повідомила про черговий транш фіндопомоги для України в EUR1,5 млрд

2 хв читати
Голова Єврокомісії повідомила про черговий транш фіндопомоги для України в EUR1,5 млрд

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про виділення Україні чергового траншу фінансової допомоги в розмірі EUR1,5 млрд для підтримки економічної стабільності країни.

"Фінансування Європи підтримувало економічну стабільність України та державні послуги з моменту початку російської війни. Сьогодні ми виділяємо нові 1,5 млрд євро. Наша підтримка України наразі сягнула 85 млрд євро", - написала вона в соцмережі Х у середу.

При цьому голова Єврокомісії анонсувала продовження фінансової підтримки України надалі. "Далі буде. Ми запропонували Україні 50 млрд євро до 2027 року", - написала фон дер Ляєн.

Як повідомляє пресслужба Представництва ЄС в Україні, кошти було виділено в межах пакета макрофінансової допомоги "Плюс", загальний обсяг якого становить до 18 млрд євро. За допомогою цього інструменту ЄС прагне допомогти Україні покрити її нагальні потреби у фінансуванні, надаючи стабільну, передбачувану та значну фінансову підтримку до 2023 року. Разом із цим платежем Україна цього року отримала вже 16,5 млрд євро в межах макрофінансової допомоги "Плюс".

"Ця підтримка допоможе Україні продовжувати виплачувати зарплати й пенсії та підтримувати роботу основних державних секторів, таких як лікарні, школи та житло для переселенців. Вона також дозволить Україні забезпечити макроекономічну стабільність і відновити критично важливу інфраструктуру, зруйновану Росією під час її загарбницької війни, а саме енергетичну інфраструктуру, системи водопостачання, транспортні мережі, дороги та мости", - зазначено в повідомленні.

Комісія здійснила платіж після того, як 18 жовтня встановила, що Україна продовжує досягати задовільного прогресу в імплементації узгоджених політичних умов і виконала вимоги щодо звітності, спрямовані на забезпечення прозорого та ефективного використання коштів. Україна досягла значного прогресу в посиленні фінансової стабільності, поступово скасовуючи тимчасово запроваджену систему оподаткування, а також у зміцненні верховенства права через, приміром, відновлення діяльності Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Україна також досягла значних успіхів у сприянні кращому бізнес-клімату і в поліпшенні своєї енергетичної системи завдяки реструктуризації Оператора газотранспортної системи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА