14:32 13.11.2023

"ДТЕК Нафтогаз" збільшив продуктивність газової свердловини на Полтавщині на 65%

2 хв читати
"ДТЕК Нафтогаз" збільшив продуктивність газової свердловини на Полтавщині на 65%

"ДТЕК Нафтогаз" у результаті проведення робіт з інтенсифікації видобутку збільшив продуктивність газової свердловини на родовищі в Полтавській області на 65%, повідомляють на сторінці компанії у фейсбуці.

Проєкт повторної масивної інтенсифікації карбонатного колектора фахівці компанії виконали спільно з міжнародними партнерами.

"Геологічні та технічні складнощі проєкту були підсилені реаліями воєнного часу: дефіцит високотехнологічних сервісів та вихід з ринку більшості зарубіжних сервіс-провайдерів. У результаті робіт вдалося збільшити продуктивність бурової свердловини на 65%, що підтверджує ефективність створеної інженерами моделі для виконання робіт", - наголошується в повідомленні.

"Зважаючи на поточну ситуацію в Україні, критично важливим є залучення новітніх технологій для збільшення видобутку газу та зміцнення енергетичної безпеки держави. Для вирішення цих завдань в умовах обмеженості доступу до міжнародних технологій потрібно шукати нестандартні рішення, а саме будувати синергію та міцний зв'язок між локальними та міжнародними сервісними компаніями", - зазначив керівник технологічного й цифрового розвитку "ДТЕК Нафтогаз" Максим Дорохов.

Як повідомлялося, "ДТЕК Нафтогаз" 2022 року видобув 2 млрд куб. м природного газу (2021 року - 2,06 млрд куб. м). У 2023 році компанія має намір інвестувати у видобуток газу $120-130 млн. 70% цих коштів буде спрямовано на розроблення нових родовищ.

Компанії, що входять до "ДТЕК Нафтогаз", у листопаді 2022 року придбали на відкритому аукціоні право на розроблення двох газових родовищ у Полтавській області: Майорівської площі за 1,102 млрд грн і Бірківсько-Зіньківської за 211 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА