19:30 18.10.2023

Укргазбанк видав експортний кредит у EUR3,5 млн виробнику соків "Екосфера"

2 хв читати
Укргазбанк видав експортний кредит у EUR3,5 млн виробнику соків "Екосфера"

Державний Укргазбанк (Київ) забезпечив EUR3,5 млн експортного кредитування компанії ТОВ "Екосфера" (Калинівка Вінницької обл.), це один з найбільших експортних кредитів в історії банку, який був застрахований Експортно-кредитним агентством (ЕКА), повідомляє пресслужба фінустанови.

"Завдяки залученим коштам компанія планує підвищити обсяги виготовлення продукції та вперше вийти на її експорт. Зокрема, в межах експортного контракту "Екосфера" постачатиме в Польщу яблучний концентрат", - ідеться в повідомленні на сайті Укргазбанку.

Зазначається, що "Екосфера" (ТМ "Соки України") - один із лідерів в Україні з виробництва натуральних соків.

Як повідомляє держбанк, у підприємства є повний виробничий цикл від переробки первинної сировини до доставки продукції споживачеві.

Співвласник "Екосфери" Олег Гончарук, у свою чергу, висловив подяку Укргазбанку та ЕКА за надане фінансування, завдяки якому компанія "зможе реалізувати свої експортні можливості, розширити базу контрагентів і регіон збуту, відповідно, вперше розпочати реалізацію продукції в Польщі".

Зазначається, що в рамках співпраці з ЕКА Укргазбанк уже профінансував 53 угоди клієнтів-експортерів. Участь у програмі дала змогу компаніям експортувати свою продукцію до 16 країн Європи, Азії, а також до США та Ізраїлю.

"Екосфера" заснована 2003 року зі статутним капіталом 9,6 млн грн. За даними YouControl, власниками компанії є Валентина Гончарук із контрольним пакетом акцій - 70%, Олег Гончарук із часткою 25% та Інга Гончарук із 5%. Згідно з інформацією на сайті компанії, вона пропонує споживачам понад 50 видів продукції, виробничі потужності її заводу в Калинівці дозволяють переробляти 500 тонн яблук на добу.

До групи компаній "Екосфера" входять також компанії Voda Love з доставки бутильованої води та інжинірингова компанія Ecosphere Energy.

"Екосфера", згідно з даними Opendatabot, 2022 року наростила виручку порівняно з 2020 роком на 85,8% - до 778,19 млн грн, чистий прибуток - у 3,5 раза, до 24,94 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА