07:13 16.10.2023

Львівська ОДА та УЗ вивчають доцільність запуску маршрутів із польських міст Сянок і Перемишль до Хиріва

2 хв читати
Львівська ОДА та УЗ вивчають доцільність запуску маршрутів із польських міст Сянок і Перемишль до Хиріва

Львівська ОДА та АТ "Укрзалізниця" (УЗ) вивчають доцільність запуску маршрутів із польських міст Сянок і Перемишль до Хиріва (Львівська область), заявив у неділю голова ОДА Максим Козицький на церемонії запуску поїзда Івано-Франківськ-Львів-Люблін-Варшава (з пересадкою на станції Рава-Руська).

"Я скажу, про що я мрію: звичайно ж, я мрію, щоб Львів став залізничним хабом. Щоб ми заснували новий транспортний вузол на Скнилові. Запустили поїзд Скнилів-Варшава зі Львова і поїзд через Мостиську на Краків. А ці маленькі станції Сянок, Перемишль - Хирів... зараз прораховується доцільність запуску поїздів (на напрямку - ІФ-У). І питання хто буде замовником", - сказав Козицький.

У п'ятницю директор SKPL Томаш Страпагель в інтерв'ю ЦТС заявив, що, на думку компанії, до Хиріва потрібно запускати два поїзди: один зі Сянока, інший - із Перемишля. За його словами, SKPL подала відповідну заяву в адміністрацію Підкарпатського воєводства і в "Укрзалізницю".

"Насамперед, перевезення буде запущено до Рави-Руської, а вже потім, можливо, і до Хиріва. Коли саме це станеться, я не знаю. Однак, хочу зазначити, що інфраструктура вже готова, оскільки залізничні колії до Хиріва на обох напрямках уже відремонтовано", - сказав Страпагель в інтерв'ю виданню.

Глава SKPL також розповів про те, що польська компанія надала рухомий склад для рейсу Івано-Франківськ-Львів-Люблін-Варшава з пересадкою на станції Рава-Руська після звернення представників польського уряду по допомогу у вирішенні питання із запуском поїзда на європейській колії в Україні. Він також сказав, що це найкоротша дорога з Варшави до Львова. Страпагель наголосив, що українські партнери запевнили SKPL, що сполучення має великі перспективи, навіть у разі відновлення польотів з аеропорту Львів.

Раніше глава УЗ Євген Лященко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що серед проєктів, які будуть подані до кінця січня 2024 року на конкурс від CEF (Connecting Europe Facility, передбачає ко-фінансування важливих інфраструктурних проєктів за кошти Євросоюзу), передусім буде подано проєкт будівництва євроколії 1435 мм від державного кордону з Польщею до Львова (Мостиська-Скнилів) і проєкт переформатування Львівського вузла, як європейського залізничного хаба.

Ще раніше УЗ оголосила про завершення реконструкції двох ділянок у Львівській області, які з'єднують Хирів із прикордонними пунктами Старжава і Нижанковичі (держкордон із Польщею), - т.зв. "лінія 102". Розглядається можливість у майбутньому запустити пасажирський потяг Польської залізниці транзитом через Україну, уп'ятеро скоротивши відстань подорожі від прикордонного міста Кросценко Бершадського повіту до Перемишля.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА