16:44 23.07.2023

Експорт е/е до Словаччини в перший день після його відновлення так і не відбувся

1 хв читати
Експорт е/е до Словаччини в перший день після його відновлення так і не відбувся

Експорт електроенергії до Словаччини, відновлений НЕК "Укренерго" з 23 липня, так і не відбувся цього дня, свідчать дані на сайті мережі операторів системи передачі континентальної Європи ENTSO-E.

Згідно з інформацією на сайті, попри бронювання по 10 МВт потужності міждержавного перерізу з української сторони та по 40 МВт зі словацької на шість годин постачань із 9:00 до 14:00, обсяг експорту становив 0 МВт-год.

Ба більше, згідно з даними на аукціонній платформі НЕК "Укренерго", компанія, провівши 21 липня перший після тривалої перерви аукціон із розподілу потужності для експорту з постачанням на 23 липня, не пропонувала трейдерам переріз для експорту ні на 24, ні на 25 липня (аукціони проводять за два дні до постачання - ЕР).

Водночас зі Словаччини продовжує надходити імпорт е/е - у суботу 2 554 МВт-год, що майже на 40% більше за показник п'ятниці, у неділю – 1 717 МВт-год, що на 32,7% менше за показник суботи.

Як повідомлялося, "Укренерго" 21 липня оголосила про відновлення експортних аукціонів до Словаччини, перший із яких був із постачанням на 23 липня, зазначивши, що компанія уклала зі словацьким оператором системи передачі SEPS угоду, яка визначає порядок проведення та розподілу коштів від аукціонів із доступу до міждержавних інтерконекторів. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

Рада викликала керівника БЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА