17:02 13.05.2023

Розглянуто перші 377 проєктів відновлення коштом Фонду ліквідації наслідків російської агресії - Агентство відновлення

2 хв читати
Розглянуто перші 377 проєктів відновлення коштом Фонду ліквідації наслідків російської агресії - Агентство відновлення

Міжвідомча робоча група на першому засіданні розглянула пропозиції 377 перших проєктів відновлення коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ, ідеться в повідомленні державного Агентства відновлення в суботу в телеграм-каналі.

"Кожне селище чи місто, Міністерство чи область може подати проєктну заявку за зрозумілою процедурою і отримати фінансування, якщо проєкт відповідає показникам пріоритезації. При цьому першочерговим залишається відновлення критичної інфраструктури та базових послуг в найбільш постраждалих громадах, забезпечення їх нормального функціонування", - наводять у повідомленні слова голови групи, віцепрем'єра - очільника Мінвідновлення Олександра Кубракова.

Згідно з релізом, за результатами засідання було визначено перелік проєктів із попередньою пріоритезацією, проте кількість відібраних об'єктів не уточнюється.

Наразі команда Агентства спільно зі службами відновлення в областях, представниками органів виконавчої влади проводить обстеження об'єктів, вивчає всю наявну документацію та опрацьовує відповідні механізми і терміни відновлення.

"Фахівці Агентства вже провели виїзні наради, оглянули об'єкти та оцінили поточні масштаби руйнувань. Все це дасть змогу після ухвалення рішення Урядом в найкоротші терміни розпочати реалізацію проєктів. Агентство буде відбудовувати за принципом build back better з урахуванням міжнародного досвіду та найкращих практик будівництва", - зазначив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Наступні засідання Міжвідомчої робочої групи транслюватимуться в онлайн-режимі та будуть доступні для публічного перегляду, йдеться в релізі.

Міжвідомча робоча група була створена відповідно до Порядку використання коштів Фонду, затвердженого постановою уряду №118 від 10 лютого 2023 року. Робоча група розглядає узагальнені пропозиції заявників, подані міністерствами, а також готує пропозиції уряду щодо виділення коштів Фонду.

До Фонду ліквідації наслідків російської агресії вже надійшли 17 млрд грн від "дочок" російських Ощадбанку і ВЕБ, а також половина від перерахованих Нацбанком до бюджету 71,87 млрд грн частини прибутку за 2022 рік.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА