16:52 20.01.2023

Запит на енергообладнання на EUR107 млн у рамках Фонду енергетичної підтримки України надіслали 30 енергокомпаній – Міненерго

2 хв читати
Запит на енергообладнання на EUR107 млн у рамках Фонду енергетичної підтримки України надіслали 30 енергокомпаній – Міненерго

Робоча група з організації гуманітарної допомоги в енергетиці при Міністерстві енергетики вже схвалила запити 30 енергокомпаній у рамках Фонду енергетичної підтримки України на закупівлю необхідного енергетичного обладнання орієнтовною вартістю понад 107 млн євро.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фарід Сафаров на конференції для потенційних постачальників енергетичного обладнання, необхідного для проведення аварійних ремонтів української енергосистеми у п'ятницю.

"Міненерго тісно співпрацює з міжнародними партнерами щодо залучення максимальної допомоги українському енергосектору. Одним із таких механізмів є Фонд енергетичної підтримки України, створений при Секретаріаті Енергетичного співтовариства", - процитовано слова Сафарова на сайті Міненерго.

Заступник міністра закликав українські компанії активніше брати участь у процедурах закупівель та підтримувати таким чином не лише енергетичний сектор, а й економіку країни загалом.

Як повідомлялося, для забезпечення потреб підприємств енергетичної галузі, які мають значні руйнування через агресію РФ, Секретаріат Енергетичного співтовариства з ініціативи Європейської Комісії створив Фонд енергетичної підтримки України, що дозволяє урядам, міжнародним фінансовим установам та міжнародним організаціям, а також приватним донорам надавати екстрену фінансову підтримку українському енергетичному сектору.

Внески до Фонду використовуються для фінансування невідкладних потреб українських енергетичних компаній, зокрема обладнання, запасних частин та інших матеріалів, а також палива, які необхідні для відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення енергопостачання в Україні.

Управління Фондом здійснює Секретаріат Енергетичного співтовариства, міжнародний інститут громадського права, який діє як фідуціарій Фонду. Закупівля робить USAID за прозорими, швидкими та ефективними процедурами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА