13:14 25.11.2022

Зеленський вважає виправданою ціну на російську нафту на рівні $30 за барель

2 хв читати
Зеленський вважає виправданою ціну на російську нафту на рівні $30 за барель

Президент України Володимир Зеленський вважає виправданим рівень обмеження цін на російську нафту на рівні 30 доларів за барель.

"Обмеження цін на російську нафту - звучать 60-70 доларів за барель - це, безперечно, піддавки. Більше схоже на намагання щось зобразити, ніж зробити. Я вдячний нашим балтійським та польським колегам за їхні пропозиції. Обмеження цін на рівні 30 доларів за барель є більш слушною пропозицією", - сказав він, виступаючи в п'ятницю за допомогою відеозв'язку перед учасниками міжнародного симпозіуму "Європейська ідея".

За словами Зеленського, цьогорічна лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе. "Минуло 274 дні - і очевидно, що антиєвропейська агресія Росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована", - сказав він.

"Росія ще поки вдається до різних форм терору. Росії ще поки вистачає ракет і артилерії, щоб кожного дня вбивати людей і провокувати нові труднощі для України та всієї Європи. Але немає й не буде того, на що російський імперіалізм завжди робив ключову ставку і що врешті приводило Європу до поразок. Немає розколів між європейцями", - наголосив він.

Зеленський назвав завдання "зберігати таку реальність у Європі роботою номер один".

За його словами, "коли ми перебудовуємо енергетику, щоб вистояти проти російського терору, - це перебудова Європи. Коли ми відбудовуємо нашу інфраструктуру, соціальні об’єкти, житло, щоб забезпечити українців, ми даємо стимул усій Європі працювати для себе разом із нами".

"Коли ми шукаємо й знаходимо нові логістичні, виробничі й торговельні можливості для України, ми шукаємо й знаходимо їх для всіх, хто з нами співпрацює. Ми робимо це нарівні. Ми робимо це заради наших спільних інтересів. І саме так - щоб посилити нас усіх - маємо подолати й ключовий виклик, який є наразі. Ми маємо пройти цю зиму - зиму, яку всі згадуватимуть", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА