20:31 24.05.2022

Україна отримає в травні від міжнародних партнерів до $2 млрд за необхідних $5 млрд

1 хв читати
Україна отримає в травні від міжнародних партнерів до $2 млрд за необхідних $5 млрд

Україна отримає у травні-2022 від міжнародних партнерів до $2 млрд за необхідних $5 млрд щомісяця, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"У травні у нас не буде цієї суми ($5 млрд - ІФ). Наразі ми отримали лише $1,2 млрд. До кінця цього місяця ми очікуємо отримати до $2 млрд, але не $5 млрд", - сказав він під час онлайн-дискусії, організованої Atlantic Council у вівторок.

Почасти Мінфін може закривати проблему ліквідності через воєнні облігації, але за місяць міністерство може залучити до $1 млрд через цей інструмент. Також Національний банк намагається підтримати уряд у такий історичний момент, що є абсолютно узгодженим із міжнародними партнерами, пояснив Марченко.

"Ми не використовуємо цей інструмент (фінансування Нацбанку – ІФ) як ключовий. Але коли ми бачимо проблеми з ліквідністю на казначейському рахунку, ми приходимо до центробанку", – пояснив міністр.

Як повідомляв міністр фінансів Марченко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україні потрібно щонайменше $5 млрд на місяць, щоб закрити оперативні потреби бюджету. Вони закликали країни Великої сімки надати Україні термінове фінансування. Водночас у березні міжнародна підтримка України становила $3 млрд, у квітні – $1,7 млрд.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА