17:47 19.05.2022

Найсерйозніша проблема з енергопостачанням у ДТЕК на Донеччині – голова "ДТЕК Мережі"

2 хв читати
Найсерйозніша проблема з енергопостачанням у ДТЕК на Донеччині – голова "ДТЕК Мережі"

Найсерйозніша проблема у компанії "ДТЕК Мережі" із забезпеченням електропостачання в Донецькій області, де залишаються знеструмленими 320 тис. споживачів, повідомив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

"Стосовно Донецька окрема історія. Понад 320 тис. споживачів відключено, частина вже на захопленій території. Є місця, де щодня енергопостачання відключається, і ми його включаємо. Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка", – сказав він у коментарі інтернет-порталу "Енергореформа".

Водночас Фоменко зазначив, що останнім часом внаслідок дій військ агресора – РФ загострилася ситуація на Одещині, де тиждень тому прямим влучанням ракети, зокрема, було майже повністю знищено підстанцію.

"У нас кілька населених пунктів було знеструмлено, частина міста Арциза. Але протягом тижня відновили, під’єднали до живлення наших клієнтів", – описав він ситуацію.

Для фінансування аварійних та ремонтних робіт, за словами Фоменка, ДТЕК використовує власні ресурси, яких "катастрофічно не вистачає".

Водночас він зазначив, що основною проблемою є дефіцит матеріалів для ремонту, зокрема кабельно-провідникової продукції та обладнання, а також паливно-мастильних матеріалів.

"Багато підприємств стоять, логістика зруйнована, змінився реєстр постачальників, завантажений західний кордон. Доводиться постійно вирішувати ці питання. Також використовуємо наші аварійні й технологічні запаси", – пояснив Фоменко.

Голова "ДТЕК Мережі" також зазначив, що компанія бере участь у програмі гуманітарної допомоги через Міністерство енергетики та через прямі контакти з європейськими партнерами. "Частково допомога надходить, але поки що у невеликих обсягах", – резюмував він.

Як повідомлялося, генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко повідомив, що енергохолдинг інвестував у відновлення електромереж Київщини 300 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА