17:26 19.05.2022

Україна потрібує щонайменше $15 млрд підтримки на найближчі три місяці для закриття оперативних потреб бюджету - Шмигаль

2 хв читати
Україна потрібує щонайменше $15 млрд підтримки на найближчі три місяці для закриття оперативних потреб бюджету - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна потребує щонайменше $15 млрд на найближчі три місяці, щоб закрити оперативні потреби бюджету, й закликає країни Великої сімки надати Україні термінове фінансування.

"Агресор намагається створити продовольчу кризу, обмежуючи можливості українського експорту. Провокує міграційну кризу, змушуючи мільйони українців шукати прихисток у країнах Європи. Використовує енергоресурси як гібридну зброю, що вже спричиняє різке зростання інфляції у світі", - цитує Шмигаля пресслужба уряду за результатами виступу в сесії за участю міністрів фінансів країн Великої сімки.

Прем'єр навів дані Міжнародного валютного фонду, який прогнозує зниження зростання економіки цього року для 143 країн, на частку яких припадають 86% світового ВВП.

"Глобальне зростання, за даними МВФ, уповільниться приблизно з 6,1% у 2021 році до 3,6% у 2022 і 2023 роках. Глава уряду наголосив, що все це наслідки війни, яку розв’язала Росія", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що українська банківська й енергетична системи працюють стабільно, а запроваджені урядом податкові та кредитні стимули дали змогу частині бізнесу відновити свою роботу.

Водночас, за словами прем'єр-міністра, щомісяця дефіцит українського бюджету становить близько $5 млрд, тому для України дуже важливою є фінансова підтримка.

"Сьогодні ми закликаємо країни Великої сімки надати Україні термінове фінансування для оперативних потреб бюджету. Нам потрібні щонайменше $15 млрд на найближчі три місяці, щоб закрити ці потреби. Для нас це так само важливо, як і зброя, яку ви надаєте для боротьби з російською агресією", - наголосив глава уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА