17:37 17.05.2022

Механізм фінансування іншими країнами відновлення окремих територій вже розробляється

2 хв читати
Механізм фінансування іншими країнами відновлення окремих територій вже розробляється

Механізм фінансування іншими країнами відновлення окремих територій вже розробляється, першим кейсом може стати допомога Естонії у відновленні Житомирської області, повідомила голова партії "Слуга народу", заступник голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Цей механізм наразі відпрацьовується. Перші кейси скоро будуть реалізовані, і ми побачимо, як це відбуватиметься", - повідомила вона під час онлайн-зустрічі International Mayors Summit.

Нардеп зазначила, що першим таким проєктом може стати допомога Естонії у відновленні Житомирської області. За її словами, естонські партнери мають намір виділити кошти на відновлення визначеного переліку об'єктів.

"Наприклад, Естонія хоче, щоб її кошти використовувалися за цільовим призначенням. Тобто, для них важливо, щоб гроші йшли на конкретний перелік проєктів. Тому наразі, можливо, саме Естонія та Житомирська область будуть першим кейсом, де ми відпрацюємо цей механізм", - пояснила Шуляк.

За її словами, у міжнародних донорів має бути можливість обрати конкретні об'єкти, на відновлення яких буде спрямовано кошти.

"Гадаю, наші міжнародні партнери не будуть згодні на централізацію процесу, збирання грошей в один фонд і подальший розподіл їх на наш розсуд. В ідеалі донори повинні мати можливість обирати, яким об'єктам і територіям допомагати", - вважає Шуляк.

Як повідомлялося, Естонія має намір допомогти Україні у відновленні Житомирської області. Як повідомила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс, вони планують залучити партнерів для відновлення будинків, дитячих садків та забезпечити реалізацію великих інфраструктурних проєктів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА