17:54 27.04.2022

ЄС призупиняє дію ввізного мита для України

2 хв читати
ЄС призупиняє дію ввізного мита для України

Єврокомісія (ЄК) запропонувала призупинити на один рік стягнення ввізного мита на весь український експорт до Євросоюзу, повідомляється у середу в комюніке ЄК.

"Я обговорювала з президентом Зеленським способи підтримки економіки, крім макрофінансової допомоги та грантів, які ми надаємо. Ми обидва згодні з критичним значенням швидкого та широкого призупинення імпортних мит для підйому економіки України", - наведено у повідомленні слова глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

За її словами, призупинення дії мит "значно полегшить експорт українських промислових та сільськогосподарських товарів до ЄС". Вона пообіцяла продовження економічної допомоги Києву.

Пропозиція ЄК також передбачає призупинення на один рік усіх антидемпінгових та захисних заходів ЄС, які діють щодо українського експорту сталі. Цей крок, пояснюють у Брюсселі, покликаний допомогти збільшити експорт України до ЄС, що полегшить скрутне становище українських виробників та експортерів у нинішній ситуації в країні.

"ЄС ніколи раніше не вживав таких заходів щодо лібералізації торгівлі, які є безпрецедентними за своїми масштабами: надання Україні доступу до ринку ЄС із нульовими тарифами, нульовими квотами", - заявив виконавчий заступник глави ЄК Валдіс Домбровскіс.

У Єврокомісії вказують на те, що за складних умов обстановки в Україні Євросоюз хоче зробити все можливе, щоб допомогти цій країні "зберегти свої торгові позиції з рештою світу та ще більше поглибити свої торгові відносини з ЄС".

У Брюсселі також повідомляють, що ЄС вживає заходів щодо полегшення наземних перевезень товарів, щоб допомогти вивозити українську продукцію за межі країни. Так, Єврокомісія вже розпочала лібералізацію умов для українських водіїв вантажівок, що перевозять товари між Україною та ЄС, а також дії щодо полегшення транзиту та використання інфраструктури ЄС для спрямування українського експорту до третіх країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА