08:31 19.04.2022

Казахстан збереже експорт зернових на колишньому рівні, незважаючи на впроваджені квоти

2 хв читати
Казахстан збереже експорт зернових на колишньому рівні, незважаючи на впроваджені квоти

Експорт зерна та борошна у зерновому еквіваленті у поточному маркетинговому році (липень 2021 - червень 2022) залишиться на колишньому рівні, незважаючи на запроваджені з 15 квітня квоти, повідомили агенції "Інтерфакс-Казахстан" у міністерстві сільського господарства Казахстану.

"У 2022 році очікується збереження традиційних ринків збуту та обсягів експорту казахстанського зерна до країн Середньої Азії та Афганістану. Також триває робота з нарощування обсягів експорту до КНР, країн Закавказзя (Азербайджан, Грузія), Пакистану, Туреччини та Ірану, а також щодо відкриття ринків ЄС", - повідомили в міністерстві, відповідаючи на питання про перегляд обсягів експорту зернових на поточний маркетинговий рік на тлі обмежень, що впроваджуються з 15 квітня до 15 червня.

Раніше повідомлялося, що Мінсільгосп Казахстану збільшив прогноз щодо експорту зернових на 2021/2022 сільгоспрік, республіка має намір експортувати близько 7-7,3 млн тонн.

У відомстві пояснили, що запроваджені з 15 квітня до 15 червня квоти на експорт обсягом 1 млн. тонн на пшеницю і 300 тис. тонн на борошно дозволять виключити дефіцит зерна в Казахстані "враховуючи підвищений попит на казахстанську пшеницю на сусідніх ринках".

Крім цього, у Мінсільгоспі наголосили, що у планах на 2022/2023 маркетинговий рік зберегти середньорічні обсяги експорту зернових та борошна у зерновому еквіваленті на рівні близько 9 млн тонн.

"За сприятливих погодних умов у вегетаційний період, а також при збереженні традиційних ринків збуту та нарощуванні обсягів експорту до КНР, відкритті нових ринків та відновленні експортних обсягів до Афганістану середньорічний показник експорту зерна та борошна у зерновому еквіваленті планується зберегти", - повідомили у відомстві.

У 2022/2023 маркетинговому році аграрії мають намір експортувати 8-9 млн тонн.

Валовий збір зернових і зернобобових у Казахстані у 2021 році перевищив 16,4 млн тонн проти 20,06 млн тонн у 2020 році (зниження на 18,2%). Скорочення було пов’язано з посухою у низці регіонів країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА