20:18 13.04.2022

62,5 млрд грн відсотків, що накопичилися за кредитом ФГВФО, будуть виплачені за рахунок стягнень із пов'язаних зі збанкрутілими банками осіб

2 хв читати
62,5 млрд грн відсотків, що накопичилися за кредитом ФГВФО, будуть виплачені за рахунок стягнень із пов'язаних зі збанкрутілими банками осіб

Реструктуризація боргу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) перед Мінфіном, ухвалена законом України №2180-ІХ передбачає, що проценти, що накопичилися за кредитом, на суму 62,5 млрд грн будуть виплачені за рахунок стягнень з пов'язаних з банками осіб, чиї дії спричинили банкрутство фінустанов у 2014-2017 роках, пояснила фінансовий директор  Фонду Олена Нужненко.

"Сума відсотків, які мають бути нараховані за кредитом фонду 2031 року, а саме 62,5 млрд грн повертатиметься, насамперед, за рахунок коштів стягнутих із пов'язаних з банками осіб чиї дії призвели до їхнього банкрутства у 2014-2017 роках", – пояснила вона агенції Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що за умовами реструктуризації залишок за основною сумою боргу (тіло кредиту), який становить 45,7 млрд грн, і надалі погашатиметься за рахунок коштів Фонду.

"Це здійснюватиметься поступово, у міру накопичення коштів у розмірах, що перевищують потребу для подолання майбутніх кризових явищ", – зазначила Нужненко.

За її словами, загалом залишок заборгованості перед державою до 2031 року, який і буде реструктуризований, становить понад 108 млрд грн.

Вона нагадала, що у 2014-2017 роках Фонд для здійснення одночасних масштабних виплат вкладникам платоспроможних банків був змушений взяти в борг у Національного банку України та Міністерства фінансів загалом понад 80 млрд грн під ринкові 10 14% річних. Відтоді Фонд повернув НБУ та Мінфіну 47,3 млрд грн, зокрема 13,4 млрд грн розрахованих відсотків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА