19:40 04.04.2022

ФРН упровадила зовнішнє управління у Gazprom Germania після спроби ліквідації холдингу

2 хв читати

Компанія Gazprom Germania до 30 вересня передана під управління Федерального мережевого агентства (BNetzA), повідомляє Міністерство економіки ФРН (BMWi). Відповідний наказ буде опубліковано в офіційному виданні Bundesanzeiger.

Як повідомлялося, минулого тижня "Газпром" повідомив, що перестав контролювати Gazprom Germania та всі її активи. Йдеться про дистриб'ютора WINGAS/WIEE, оператора зберігання astora. Група Gazprom Marketing & Trading також включає роздрібного оператора Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. (бренд Gazprom Energy) та глобального СПГ-трейдера Gazprom Global LNG.

У 2019 році консолідований обіг Gazprom Germania становив 24 млрд євро, у 2020 році – 13 млрд євро.

Однією з причин ухваленого рішення німецькі чиновники називають неясні правові відносини та порушення зобов'язань щодо розкриття інформації. BMWi зазначає, що Gazprom Germania GmbH керує критично важливою інфраструктурою у ФРН і має величезне значення для газопостачання, тому будь-яка участь у таких активах інвесторів не з ЄС має бути схвалена Міністерством економіки.

Власник Gazprom Germania GmbH ТОВ "Газпром експорт бізнес-сервіси" перейшов зі 100-відсоткової власності ТОВ "Газпром експорт" у володіння АТ "Палмері" (0,1%) та ТОВ "Газпром експорт бізнес-сервіси" (99,9%) . Право власності Палмері Мінекономіки ФРН заперечує, стверджуючи, що воно не є новим непрямим власником холдингу.

BMWi також повідомляє, що новий власник наказав ліквідувати Gazprom Germania. Проте до схвалення придбання це рішення не матиме сили, вважають урядовці. "Неясно, хто фінансово та юридично стоїть за двома згаданими компаніями", - наголошується в повідомленні.

Тепер акціонери не зможуть голосувати акціями Gazprom Germania – право голосу за ними переходить до BNetzA. Управителю дозволено звільняти і перепризначати членів правління, і навіть давати вказівки правлінню. Повноваження щодо розпорядження активами Gazprom Germania GmbH обмежені та підлягають затвердженню Федеральним мережевим агентством.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА