13:15 14.12.2021

Апеляційний суд став на бік НБУ у спорі з Коломойським про перелік пов'язаних із ПриватБанком осіб

2 хв читати
Апеляційний суд став на бік НБУ у спорі з Коломойським про перелік пов'язаних із ПриватБанком осіб

Шостий апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Національного банку України (НБУ) від 13 грудня 2016 року №205 про визначення пов'язаних із ПриватБанком осіб, яке було скасовано Окружним адміністративним судом Києва 18 квітня 2019 року за позовом компанії Ігоря Коломойського Triantal Investments Ltd. (Кіпр).

Згідно з повідомленням НБУ на його сайті, таке рішення суд ухвалив 13 грудня, закривши провадження у цій справі.

"…провадження у справі закрито, оскільки відповідно до позиції Великої палати Верховного Суду у справі №826/20221/16 рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції", – наводить слова начальника управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктора Григорчука прес-служба.

Нацбанк нагадав, що Triantal Investments Ltd., підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку. Відповідно до статті 52 закону "Про банки та банківську діяльність" НБУ під час здійснення банківського нагляду може визначати пов'язаних із банком осіб, і він його реалізував, визначивши наприкінці 2016 року перед націоналізацією ПриватБанку перелік його пов'язаних осіб.

Регулятор зазначив, що його рішення не порушує права компанії Triantal Investments Ltd, адже компанія як акціонер була визнана пов'язаною з ПриватБанком особою рішенням правління цього самого банку ще за часів колишніх власників.

Як повідомлялося, 24 травня 2019 року НБУ подав апеляції на два вердикти Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, які скасували рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку його пов'язаних осіб із ПриватБанком.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА