10:44 29.09.2021

Морадміністрація планує вдвічі-втричі підняти зарплати службовцям з метою усунення корупційних ризиків

2 хв читати
Морадміністрація планує вдвічі-втричі підняти зарплати службовцям з метою усунення корупційних ризиків

Державна служба морського та річкового транспорту (Морадміністрація) планує підняти зарплати службовцям більш ніж удвічі-втричі рази за рахунок створення спецфонду.

"Я бачу, що на сьогодні нормальна середня заробітна плата - це близько 40 тис. грн. Тобто ми маємо розуміти, що люди, які перебувають в порту, постійно контактують із бізнесом. І від їхніх рішень - прозорих або непрозорих - багато залежить. Тобто людина має бути сита, впевнена, що завтра отримає гарантовану державою заробітну плату, зможе прогодувати себе та сім'ю. Після консультацій з ринком у мене є інформація саме про такий рівень плати", - сказав голова Морадміністрації Віталій Кіндратів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його інформацією, середня заробітна плата в Морадміністрації на сьогодні становить 14 тис. грн, із розрахунку 11 тис. грн у регіонах та 18 тис. грн у центральному апараті.

"Це - знущання. Це не дає змоги ні найняти нормальних людей, ні платити пристойні гроші нормальним людям, які ще є в наших лавах", - наголошує голова відомства.

У Морадміністрації спільно з Нацагентством із запобігання корупції опрацювали корупційні ризики, які можуть бути в Морській адміністрації, і тепер планують максимально піти в регламенти і процедури, щоб мінімізувати людський чинник під час ухвалення будь-яких рішень. "З одного боку, гідна заробітна плата, з іншого - контроль і нульова толерантність до корупції. Я думаю, що завдяки таким інструментам ми зможемо в дуже короткий період чесно і публічно заявити про те, що ми організація з нульовою корупцією", - вважає Кіндратів.

Він також зазначив, що у світі існує так званий адміністративний збір, який платять судна і який направлений на забезпечення роботи Морської адміністрації. "У нас цей "адміністративний збір" йде безпосередньо в бюджет. І наразі ми працюємо над змінами закону, щоб зробити спецфонд на утримання Морської адміністрації, який наповнюватиметься з цього "адміністративного збору"... І коли ми створимо спецфонд, ми зможемо підняти заробітну плату, залучити хороших фахівців і знизити корупційні ризики", - наголосив голова Морадміністрації.

За його словами, в Україні сума цього збору залежить від кількості суднозаходів і варіюється в межах від 170 млн грн до 190 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА