19:47 03.09.2021

Ціни на цукор-сирець зросли до максимуму за чотири роки через холоди у Бразилії

1 хв читати
Ціни на цукор-сирець зросли до максимуму за чотири роки через холоди у Бразилії

Ціни на цукор-сирець зросли до максимуму за чотири роки через заморозки в основних районах вирощування цукрової тростини в Бразилії.

Ф'ючерси на цукор-сирець у Нью-Йорку подорожчали за останній місяць на 10%, до 20 центів за фунт. Ціни не піднімалися до настільки високих рівнів із початку 2017 року. У 2021 року вони зросли на 60%.

Аномально холодна погода в низці регіонів Бразилії в червні та липні цього року призвела до сповільнення зростання цукрової тростини, а також погіршення її якості. Також через заморозки постраждали врожаї кави у країні, пише The Wall Street Journal.

За оцінками трейдерів, виробництво цукру-сирцю в центрально-південному регіоні Бразилії цього року становитиме 29-33 млн тонн порівняно з 38,5 млн тонн.

Глобальне виробництво цукру цього року буде нижче, ніж обсяг споживання, майже на 4 млн тонн, свідчить серпневий прогноз Міжнародної організації з цукру (ISO). Запаси цукру впадуть із поточного рівня у 98,3 млн тонн до 95,3 млн тонн до вересня наступного року, прогнозує ISO.

Експерти, однак, не очікують дефіциту цукру, зазначаючи, що зростання цін, ймовірно, приведе до збільшення його постачань із Індії.

"Світові справді необхідний індійський цукор", - говорить аналітик Commerzbank Мікаела Хельбінг-Куль. За оцінками Commerzbank, експорт цукру Індією цього року становитиме приблизно 6 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА