13:21 01.07.2021

Шмигаль доручив органам влади ліквідувати борги із зарплати

1 хв читати
Шмигаль доручив органам влади ліквідувати борги із зарплати

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поставив завдання всім керівникам центральних і місцевих органів влади, щоб кожен працівник медицини, освіти, культури, спорту та інших бюджетних сфер отримував оплату не пізніше визначених законом термінів, повідомляється на урядовому порталі в четвер.

"Питання забезпечення конституційного права працівників на своєчасне отримання заробітної плати за працю має стати важливою складовою державної політики... Тут немає місця компромісам - зарплата має сплачуватися своєчасно і в повному обсязі", - сказав Шмигаль на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати 1 липня.

За його словами, в кожному органі влади має бути визначено посадову особу, яка нестиме персональну відповідальність за стан погашення заборгованості у визначеній сфері господарювання або регіоні.

"Тимчасові комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати мають працювати так часто, як того потребує ситуація. Якщо в регіоні є заборгованість, значить комісія має працювати до отримання належного ефекту: скорочення заборгованості та повного її погашення... Заходи мають бути рішучими та ефективними", - сказав прем'єр.

За словами Шмигаля, проблема заборгованості з виплати зарплат супроводжує Україну всі роки незалежності, але дуже важливо, щоб вона зменшувалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА