12:28 13.05.2021

НКРЕКП допускає санкції щодо "Київгазенерджи" через зрив термінів оприлюднення річного тарифу

2 хв читати
НКРЕКП допускає санкції щодо "Київгазенерджи" через зрив термінів оприлюднення річного тарифу

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), розбереться з питанням неоприлюднення постачальником газу "Київгазенерджи" річного тарифу ресурсу для населення та ухвалить рішення, зокрема щодо санкцій до нього, повідомила член регулятора Оксана Кривенко.

"У нас є одна проблемна компанія "Київгазенерджи", у якої сайт не працював тривалий час і не лише на дату оприлюднення річного тарифу. За результатами її перевірки ми ухвалимо рішення або накладемо санкції за невиконання вимог регулятора", - сказала вона під час вебінару "Річна вартість на газ: чи виграє споживач?", організованого НКРЕКП спільно з DiXi Group у четвер.

При цьому Кривенко зазначила, що "це окремий випадок", оскільки за результатами проведеного НКРЕКП моніторингу "майже всі постачальники оприлюднили свої тарифи".

Станом на ранок четверга сайт "Київгазенерджи", як і раніше, не працює.

Як повідомлялося, "Київгазенерджи", який до останнього часу є основним постачальником газу в столиці, не оприлюднив річний тариф на природний газ для населення на своєму офіційному веб-сайті, який не працює щонайменше з вечора 25 квітня.

На сторінці "Київгазенерджи" у Facebook ціна також не оприлюднена.

НКРЕКП 7 квітня внесла зміни до правил і типового договору постачання природного газу, згідно з якими постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на своїх веб-сайтах ціну газу та іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня 2022 року. Постачальник протягом періоду дії річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

"Київгазенерджи" є 100-відсотковою "дочкою" ПАТ "Київгаз".

ПрАТ "Київенергохолдинг" належить 60% акцій "Київгазу", громаді Києва (КМДА) - 28,5%, Rilosal Capital Limited (Кіпр) - 5,5%.

У свою чергу 61% "Київенергохолдингу" належать столичній громаді, Artio Global Investors Ltd. (Велика Британія) - 25%, Densec Limited (Кіпр) - 14%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА