19:25 19.03.2021

Працівники Азовського судноремонтного просять президента зберегти підприємство

3 хв читати
Працівники Азовського судноремонтного просять президента зберегти підприємство

Працівники Азовського судноремонтного заводу (АСЗР, ТОВ "СРЗ", Маріуполь) звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням зберегти підприємство і допомогти йому відновити роботу після того, як 1 лютого цього року було заборонено швартування до його причалів, що призвело до процедури банкрутства.

"Єдиний спосіб зберегти трудовий колектив...і підприємство стратегічного значення для країни - це виконати прозоро і в найкоротший термін процедуру передачі ЦВК АСРЗ на баланс державного підприємства "АСРЗ", відновити роботу підприємства вже на балансі держави і працевлаштувати весь колектив до державного підприємства", - йдеться в листі, копію якого передано агентству "Інтерфакс-Україна".

Його автори вважають незаконним розпорядження капітана Маріупольського морського порту Олександра Дружиніна від 1 лютого про заборону швартування до причалів цілісного майнового комплексу (ЦМК) АСЗР, що перебувають на балансі ТОВ "СРЗ".

"Ці дії призвели до повної зупинки діяльності ТОВ "СРЗ" і унеможливили виконання підприємством своїх контрактних зобов'язань перед клієнтами і соціальних зобов'язань перед трудовим колективом", - наголошується в документі.

Згідно з ним, в таких умовах ТОВ "СРЗ" було змушене почати процедуру банкрутства і оголосити про скорочення всього трудового колективу.

"Робота підприємства повністю зупинена і запуск його діяльності наново - дуже складний процес", - йдеться в листі.

Його автори зазначають, що на підприємстві зайнято понад 500 фахівців, зокрема, вузькопрофільних процесій, завдяки яким АСРЗ єдиний на Азовському узбережжі може виконувати складні ремонти суднових корпусів і гвинто-рульового комплексу, а також - електричних, механічних і електрорадіомонтажних систем життєзабезпечення суден.

Працівники нагадують, що у 2020 році підприємство відремонтувало 33 судна, зокрема державного флоту Бердянського морського торгового порту та Бердянського філії АМПУ, Маріупольського морського торгового порту і Маріупольської філії АМПУ, держпідприємства "Дельта Лоцман", корабельно-катерного загону морської охорони, ЗСУ, бази яких розміщуються в Азовському морі.

Раніше повідомлялося, що АСРЗ у минулому році також виготовив 24 грейфери і перевантажив 250,5 тис. тонн вантажів.

Азовський судноремонтний завод є найбільшим в акваторії Азовського моря судноремонтним підприємством зі спеціалізацією в судноремонті, машинобудуванні, суднобудуванні і перевалці. Завод здійснює будівництво, ремонт суден, а також опікується перевалкою вантажів на власних причалах.

У 2003 році ФДМ передав ЦМК ДП "АСРЗ" в оренду ТОВ "СРЗ". З 2010 року підприємство перебувало під управлінням ТОВ "Керуюча компанія "Маріупольська інвестиційна група".

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, на 13 березня 2021 року 100% власником ТОВ "СРЗ" є компанія Mariupol Investments Limited (Кіпр), бенефіціаром - фізособа Світлана Савчук (Монако).

ФДМ днями повідомив, що 26 лютого відбулася перша зустріч представників ТОВ "СРЗ" з керівництвом Фонду щодо прийому-передачі ЦВК АСРЗ на баланс ДП "АСРЗ". ФДМ зазначив, що нині проводить процес повернення ЦВК АСРЗ на баланс однойменного держпідприємства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА